Volledig scherm
PREMIUM
Ruben met zoontje Ties © Ernesta Verburg

Ties noemt Ruben nu ‘pappie’ en zijn andere vader ‘pappa’

Ruben van Westen maakte een opmerkelijke entree in een televisieprogramma: als hoogzwangere transman. Inmiddels is zoon Ties anderhalf.

Een transman is iemand die als vrouw geboren wordt, maar zich man voelt en in het proces zit van fysiek een man worden. Ties, de zoon van de nu 22-jarige Ruben en zijn partner Kelvin, viert in de aflevering van vandaag zijn eerste verjaardag. Vanavond is de laatste aflevering van Hij is een Zij, maar voor Ruben liggen de televisieopnames alweer een halfjaar achter hem. ,,Half juni was de laatste opname”, zegt de Goesenaar. Ruben, geboren als Suzanne, woont momenteel met zijn gezin in Hellevoetsluis. ,,Ik was bijna 13 toen mijn ouders verhuisden uit Kapelle, waar we toen woonden”, vertelt Ruben. ,,Ik zat toen net op de middelbare school. Daar heb ik nog twee jaar mijn best gedaan om gewoon een meisje te zijn en erbij te horen. Maar dat lukte niet helemaal.”

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bekende boerenactivist na tractor-ravage: ‘Mijn vader pleegde zelfmoord om landbouwbeleid’
    video

    Bekende boerenacti­vist na trac­tor-ravage: ‘Mijn vader pleegde zelfmoord om landbouwbe­leid’

    De 30-jarige Arjen Schuiling, een van de bekendste boerenactivisten van Nederland, is weer op vrije voeten nadat hij maandag werd aangehouden voor betrokkenheid bij een levensgevaarlijk incident met een trekker in Groningen. Hij blijft verdacht van openlijke geweldpleging, maar houdt vol onschuldig te zijn. ,,Ik moest gewoon in Groningen zijn. Voor mezelf, de boeren en voor mijn vader.”