Een van de sympathisanten betuigt zijn steun met een bord voor verdachte Dieuwke P. uit Terneuzen.
Volledig scherm
Een van de sympathisanten betuigt zijn steun met een bord voor verdachte Dieuwke P. uit Terneuzen. © Victor Schildkamp

Tot 8 weken cel voor bedreigen RIVM-directeur Van Dissel

UpdateEen van de twee vrouwen die RIVM-directeur Jaap van Dissel op internet bedreigde, is woensdag veroordeeld tot een celstraf van acht weken waarvan de helft voorwaardelijk. De rechter achtte de 54-jarige Geertruida T. uit Apeldoorn ook schuldig aan opruiing. Ze had in de chatgroep “iedereen succes gewenst die naar het huis van Van Dissel gaat”.

 1. LIVE | Spanje klaar om mondkapjes op straat af te schaffen, Amsterdam staat EK-schermen toe
  CORONAVIRUS

  LIVE | Spanje klaar om mondkapjes op straat af te schaffen, Amsterdam staat EK-scher­men toe

  Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is verder gedaald tot 425. Dat is het laagste aantal sinds eind september. In de afgelopen twee maanden zijn ongeveer 2200 bedden vrijgekomen. Op de verpleegafdelingen liggen nu 255 mensen met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat zijn er 22 minder dan op dinsdag. Het aantal coronapatiënten op de intensive cares daalde met vijftien naar 170.Het laatste nieuws rond het coronavirus lees je in ons liveblog. De oudere berichten vind je hier.
 2. A2 richting Utrecht gedeeltelijk open na ongeluk met vrachtwagen
  Update

  A2 richting Utrecht gedeelte­lijk open na ongeluk met vrachtwa­gen

  De A2 richting Utrecht is na een ongeluk bij knooppunt Everdingen weer gedeeltelijk open voor het verkeer naar Utrecht. Er zijn nog twee van de vier rijstroken afgesloten. De belangrijke verkeersader vanuit het zuiden richting Utrecht en Amsterdam was tot na het middaguur dicht na een ongeval met een vrachtwagen en een personenauto. De automobilist is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, meldt de politie. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd.