Forensische opsporing doet op 5 februari 2021 onderzoek bij de woning van de overleden Hans van de Ven in Amstelveen. Het onderzoek werd afgeblazen toen een schouwarts een natuurlijke dood vaststelde.
Volledig scherm
Forensische opsporing doet op 5 februari 2021 onderzoek bij de woning van de overleden Hans van de Ven in Amstelveen. Het onderzoek werd afgeblazen toen een schouwarts een natuurlijke dood vaststelde. © Vivian Tusveld

Tuchtklacht tegen schouwarts in zaak oud-inlichtingenmedewerker Hans van de Ven

Tegen de schouwarts die vorig jaar een natuurlijke dood vaststelde bij oud-inlichtingenmedewerker Hans van de Ven is een medische tuchtklacht ingediend. Door de conclusie van de arts werd het politieonderzoek naar de schimmige dood stopgezet. Onderzoek van deze site deed de zaak heropenen.

  1. Luister hier naar nieuwe afleveringen van podcast De zwarte dag van Hans
    PREMIUM

    Luister hier naar nieuwe afleverin­gen van podcast De zwarte dag van Hans

    De Zwarte dag van Hans is een onderzoek naar de schimmige dood van een oud-inlichtingenmedewerker. Journalist Koen Voskuil probeert met een team van deskundigen antwoorden te vinden op vragen als: Wat deed een voortvluchtige oplichtster in zijn huis? Wanneer en hoe is Hans van de Ven overleden? En welke zakelijke belangen speelden een rol? Deze podcast verschijnt elke week en is een productie van het AD en aangesloten regiokranten.