De auto waarin het lichaam van Ralf Meinema werd gevonden.
Volledig scherm
De auto waarin het lichaam van Ralf Meinema werd gevonden. © Foto en Persbureau Meter

Tweede aanhouding in 'kofferbakmoord'

De politie heeft een tweede verdachte aangehouden in de zogenoemde 'kofferbakmoord'. Een 24-jarige inwoner van Emmen is gearresteerd vanwege betrokkenheid bij de gewelddadige dood van Ralf Meinema uit Klazienaveen.

Het 31-jarige slachtoffer werd vorig jaar maart dood gevonden in de kofferbak van zijn Mercedes. De auto lag deels in het water van het Stieltjeskanaal tussen Coevorden en Zandpol.

Half februari, ruim tien maanden na de dood van Meinema, werd al de 39-jarige Hans O. uit Emmen aangehouden. Hij zit nog steeds vast vanwege de verdenking van betrokkenheid. Of hij een verklaring af heeft gelegd, is niet bekend.

Nog meer aanhoudingen

De politie heeft in februari op verschillende manieren de hulp ingeroepen van het publiek. Alle binnengekomen informatie heeft in combinatie met het rechercheonderzoek geleid tot de twee aanhoudingen. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Na de aanhouding van de eerste verdachte liet de politie al weten mogelijk nog meer mensen aan te houden. Ondertussen zijn er nog veel vragen rond de dood van Meinema. Het motief is bijvoorbeeld nog steeds niet bekend.