Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Tweede storm van het jaar is minder hevig dan Ciara

De tweede officiële storm van het jaar is een feit. Afgelopen nacht was het windkracht 9 op Vlieland en in IJmuiden. De zwaarste windstoot van 98 kilometer per uur werd gemeten op Vlieland, melden weerkundigen.

De storm van afgelopen nacht was minder zwaar dan Ciara die zondag over het land trok. Ciara was volgens het weerbureau een zware storm waarbij windkracht 10 en windstoten van windkracht 11 werden gemeten. De zwaarst gemeten windstoot was toen 129 kilometer per uur.

Het blijft nog even onstuimig, waarschuwt weerman Marco Verhoef van Weerplaza. Vandaag vallen vooral landinwaarts een paar buien, met kans op onweer, hagel en natte sneeuw. Soms schijnt de zon, het meest in het westen. Het wordt vanmiddag 6 graden. De westenwind is (vrij) krachtig boven land en stormachtig aan zee. Op de Wadden is eerst nog stormkracht mogelijk, 9 Beaufort. Tijdens buien kunnen zware windstoten voorkomen van 75 tot 90, op de Wadden tot 100 km/uur. 

Morgen neemt de wind langzaam af. Landinwaarts kan nog een bui vallen, maar er is ook ruimte voor de zon. Het wordt 7 graden. Donderdag gaat het regenen en trekt de zuidelijke wind wat aan.