Twents slachtoffer had geen weet van de risico's: 'Voor een dwarslaesie, moet je wel heel veel gas gebruiken

De jonge dwarslaesiepatiënt die deze week terecht kwam in een ziekenhuis in Twente had geen idee dat lachgas zulke ernstige complicaties kon geven. Het is de vraag of hij er ooit helemaal bovenop komt. Hem staat een lang revalidatietraject te wachten.

De reden dat het zo mis ging, had een diepere oorzaak. De man was gestopt met school. Vanaf dat moment begonnen de problemen. Hij kreeg verkeerde vrienden, die ook met hun opleiding waren gestopt. Een duidelijke daginvulling hadden ze niet, ze gingen op de bank experimenteren met lachgas. Het begon met een ballonnetje, maar al snel werden het er meer. Tot dagelijks honderd ballonnen bij het slachtoffer.

  1. 25 verstekelingen levend uit koelcontainer gehaald op vrachtschip Vlaardingen
    UPDATE & VIDEO

    25 versteke­lin­gen levend uit koelcontai­ner gehaald op vracht­schip Vlaardin­gen

    Aan boord van vrachtferry Britannia Seaways die vanuit Vlaardingen op weg was naar Engeland zijn vanavond 25 verstekelingen aangetroffen in een koelcontainer. Eén van de vluchtelingen aan boord is een kind. Het schip is eigendom van de Deense rederij DFDS en keerde na de vondst direct terug naar de Vulcaanhaven in Vlaardingen. Alle mensen zijn levend van boord gehaald, aldus de politie. Hun herkomst is nog onbekend.