Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Vakantiefiles: Hemelvaart zorgt voor zeer drukke avondspits

De avondspits van vandaag was een van drukste van dit jaar tot nu toe. De ANWB meldde omstreeks 17.30 uur dat er 1000 kilometer file stond.

Een woordvoerder van de ANWB zei dat de drukte op de wegen vooral verband hield met het grote aantal mensen dat wegens Hemelvaart op weg was naar een vakantiebestemming. Zo was het onder meer druk op de wegen richting de Veluwe, Noord-Brabant en Limburg.

De algehele vertraging op de A2 bedroeg toen meer dan twee uur. Het oponthoud werd deels veroorzaakt door een aantal ongevallen. Even na zeven uur was de stagnatie op veel plaatsen teruggelopen naar enkele minuten. Het totaal aantal kilometers file bedroeg toen nog slechts 152.  

  1. Grote drukte bij GGD om afspraak te maken voor coronatest: ‘Al onze medewerkers in gesprek’

    Grote drukte bij GGD om afspraak te maken voor coronatest: ‘Al onze medewer­kers in gesprek’

    Het is vandaag al direct een grote drukte bij de GGD om een afspraak te maken voor een coronatest. De gratis afsprakenlijn (0800-1202) ging om 08.00 uur open en sindsdien is het er zo druk dat het lang kan duren voordat een beller aan de beurt is. Wie belt, krijgt te horen dat ‘al onze medewerkers’ op dit moment in gesprek zijn en ‘we u zo snel mogelijk te woord zullen staan’.