Volledig scherm
PREMIUM
Tom Krooshof op de motor die ‘te ruil’ is; een Honda caféracer, bouwjaar 1987. Hij begon zijn ‘bigger-and-better-project’ met een zelfde soort vliegenmepper als hij hier in de hand heeft. © Claudia Krooshof

Van ruilen komt huilen? Tom (21) ruilt vliegenmepper voor motor

Van ruilen komt huilen, maar dat gaat niet op voor Tom Krooshof. De 21-jarige Achterhoeker wilde een jaar geleden van een overbodige vliegenmepper af en zette deze op Facebook met de vraag: wie wil er ruilen? Inmiddels is hij de eigenaar van een goed lopende motor.

Krooshof deed het idee voor zijn ‘bigger-and-better-ruilproject’ op door het kijken naar de filmpjes over Kyle MacDonald, een Canadees die begon met een rode paperclip en vele ruilacties later de eigenaar was van een vrijstaande woning. „Ik vond het wel lachen om te zien en dacht; waarom probeer ik dat eigenlijk niet zelf?”

  1. Moeder vermoorde Romy (14) naar Den Haag om hogere straffen: ‘Vraag me af of het zin heeft’

    Moeder vermoorde Romy (14) naar Den Haag om hogere straffen: ‘Vraag me af of het zin heeft’

    De ouders van de vermoorde kinderen Savannah, Romy en Nick gaan begin september naar de Tweede Kamer om hogere straffen voor minderjarige daders af te dwingen. De nabestaanden gaan voorafgaand aan het debat over jeugdstrafrecht persoonlijk in gesprek met minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) en overhandigen hierbij de 72.000 handtekeningen die ze de afgelopen weken verzameld hebben. ,,Maar ik vraag mij af of het allemaal wel zin heeft.”