Volledig scherm
PREMIUM
Voormalig militair Rico Goldbach uit Kerkrade wordt volgens hem onterecht beschuldigd van verkrachting

Van verkrachting beschuldigde militair in de tegenaanval

Rico Goldbach (29) uit Kerkrade is een van de militairen die wordt beschuldigd van ernstig wangedrag op de Oranjekazerne in Schaarsbergen. Eén collega zou hij zelfs hebben verkracht. Voor het eerst doet hij nu zijn verhaal.

Ooit droeg Goldbach trots de rode baret. Een boek vol foto's heeft hij uit zijn tijd als korporaal bij de A-Java Compagnie. Maar het wordt steeds moeilijker om er doorheen te bladeren. Aan tafel zit een gekrenkte man. Sinds gisteren werkloos. Vader van een dochter van 5 jaar oud. ,,Weet je hoeveel pijn het doet als ik die kleine meid van mij zie lopen? Wat moet zij er niet van denken als ze zou beseffen dat er iemand is die dit soort dingen zegt over mij? Daar kan ik niet mee leven. Het breekt mij op.’’

Goldbach is een van de tien militairen die vorig jaar november in het nieuws kwam toen drie ex-collega’s uit de school klapten over de ontberingen die zij hebben moeten doorstaan. De drie mannen zouden zijn mishandeld. Vernederd. Gediscrimineerd. Aangerand en zelfs verkracht.

 1. Nederlandse journalist zette Fox-show expres op stelten: ‘Leek wel een verwaande kwast’
  Video

  Nederland­se journalist zette Fox-show expres op stelten: ‘Leek wel een verwaande kwast’

  Journalist en historicus Rutger Bregman, die vorige week werd uitgescholden door Fox News-presentator Tucker Carlson, heeft diens tv-programma opzettelijk ontregeld. Dat vond hij nodig om zijn punt te maken, hoewel hij naar eigen zeggen wel overkwam als een ‘verwaande kwast’. ,,[Want] je entert iemands talkshow en je hebt met voorbedachten rade een plan om de boel op stelten te zetten.’’
 2. Patricia Paay betwist dat ze geld heeft geleend: Ik ben dupe van een familieruzie
  Update

  Patricia Paay betwist dat ze geld heeft geleend: Ik ben dupe van een familieru­zie

  Patricia Paay knokte vandaag in de rechtbank in Breda om de schadeclaims te mogen houden die ze heeft ‘gewonnen’ in haar rechtszaken tegen GeenStijl en Johan Vlemmix. Het administratiekantoor Osuro uit Leiderdorp zegt nog zo'n 93.000 euro van haar te krijgen, onder meer voor alle juridische kosten die Paay heeft moeten maken. De zaak eindigde vandaag onbeslist. Beide partijen gaan opnieuw om tafel om eruit te komen.