Volledig scherm
Brand Alblasserdam © Peter Stam

Vandalen steken container met spullen overleden vrouw in de fik

Pal voor een flat op de Pieter de Hoochplaats in Alblasserdam is gisteravond een container in brand gevlogen. In de bak lagen spullen uit een flatwoning van een vrouw die onlangs overleed.

Voor nabestaanden betekent de fik, waarbij brandstichting nadrukkelijk niet is uitgesloten, veel extra rompslomp. Ook is inmiddels een rekening op de deurmat gevallen van 237,65 euro aan schoonmaakkosten.

,,Alsof het verdriet en het werk nog niet genoeg is ook deze ellende erbij. Bedankt pyromaan’’, zegt kleindochter Kim Havelaar. Door de dood van haar oma moest de familie de woning leegruimen. Om die reden was voor de deur een container neergezet om de spullen in te zetten. Het ging onder meer om hout, matrassen en andere spullen.

Quote

Alsof het verdriet en het werk nog niet genoeg is ook deze ellende erbij. Bedankt pyromaan

Kim Havelaar, Kleindochter

,,Allemaal overgebleven spullen die we als familie niet zelf wilden houden en die de kringloopwinkel ook niet wilde hebben’’, vertelt Havelaar. ,,Maar goed, het is toch schandalig dat zoiets door iemand in de brand wordt gestoken? Ja, ik weet zeker dat dat is gebeurd. Er zat niets in wat uit zichzelf kan gaan branden. En die container staat voor een flat. Voor hetzelfde geld slaat het vuur over.’’

Rookpluim

De brand werd om tien minuten voor elf gisteravond ontdekt. Door het vuur ontstond een flinke rookpluim die tegen de gevel van de flat optrok naar boven. De brandweer was snel bij de flat om het vuur te blussen.

Voor Havelaar en haar familie betekent de vermoedelijke brandstichting, iets wat nog niet door de autoriteiten met zekerheid kan worden vastgesteld, veel extra gedoe. ,,We zijn heel de dag zoet om dingen te regelen. Ik heb net met de gemeente aan de lijn gezeten en we krijgen nu geen toestemming om een nieuwe container neer te zetten die er ook ‘s avond en ‘s nachts kan blijven staan. Die moet dan ‘s middags weer worden weggehaald. Dat is voor ons niet te doen joh. We hebben een eigen bedrijf en kinderen...’’

Getuigen

De politie heeft een oproep gedaan aan eventuele getuigen om zich te melden. Behalve de wijkagent kan hiervoor ook het telefoonnummer 0900-8844 worden gebeld. Onlangs werden in de buurt van de flat ook een scooter en fiets in brand gestoken.