In het centrum van Alkmaar zijn vrijdag in alle vroegte meerdere ramen gesprongen na een plofkraak. Een geldautomaat aan de Achterstraat werd rond drie uur met twee harde knallen opgeblazen.
Volledig scherm
In het centrum van Alkmaar zijn vrijdag in alle vroegte meerdere ramen gesprongen na een plofkraak. Een geldautomaat aan de Achterstraat werd rond drie uur met twee harde knallen opgeblazen. © Michel van Bergen

Veel schade door plofkraak in historisch centrum Alkmaar

Een plofkraak op een winkelpand aan de Achterstraat in het historische centrum van Alkmaar heeft in de nacht van donderdag op vrijdag veel schade aangericht. Dat is te zien op beelden van NH Nieuws en de lokale nieuwssite Alkmaar Centraal.

 1. LIVE | 'Ongevaccineerde zwangere vrouwen belanden vaker op ic door deltavariant’
  Coronavirus

  LIVE | 'Ongevacci­neer­de zwangere vrouwen belanden vaker op ic door deltavari­ant’

  Artsen waarschuwden in augustus al dat de deltavariant van het coronavirus gevaarlijker zou zijn voor zwangere vrouwen. Volgens Trouw blijkt dat nu ook uit onderzoek. Nederland kleurt komende week grotendeels rood op de kaart van coronagevallen in Europa. Het aantal positieve tests loopt verder en verder op. De ‘najaarsstijging’ kan betekenen dat andere landen op den duur strengere regels voor Nederlandse reizigers invoeren, zoals bij de vierde golf in juli ook gebeurde. Volg het laatste coronanieuws in ons liveblog.
 2. LIVE | Aantal coronapatiënten licht gestegen, enorme stijging ziekteverzuim Italië na verplichten coronapas
  coronavirus

  LIVE | Aantal coronapa­tiën­ten licht gestegen, enorme stijging ziektever­zuim Italië na verplich­ten coronapas

  Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen ligt nu op 660. Dat zijn er 10 meer dan een dag eerder. Nederland ziet er vanaf donderdag een stuk roder uit op de kaart van coronagevallen in Europa. Limburg blijft op die kleur staan, het een na hoogste waarschuwingsniveau dat Europa heeft, en krijgt gezelschap van zeven andere provincies. Een maand geleden stond Nederland er voor het laatst zo slecht voor. Volg het laatste coronanieuws in ons liveblog.