Tientallen ouders worden in Nederland onterecht verdacht van het opzettelijk ziek maken van hun eigen kind. Dat zegt Vera Hooglugt van de Belangen Vereniging Intensieve Kindzorg.
Volledig scherm
Tientallen ouders worden in Nederland onterecht verdacht van het opzettelijk ziek maken van hun eigen kind. Dat zegt Vera Hooglugt van de Belangen Vereniging Intensieve Kindzorg. © Thinkstock

Veilig Thuis, met vestigingen in Den Bosch en Tilburg, 'jaagt onterecht op ouders zieke kinderen'

Tientallen ouders worden in Nederland onterecht verdacht van het opzettelijk ziek maken van hun eigen kind. Dat zegt Vera Hooglugt van de Belangen Vereniging Intensieve Kindzorg (BVIKZ). De vereniging wil met spoed overleg met het ministerie van Volksgezondheid.

  1. Megaclaim in de maak: stichting eist miljarden van ministerie om datalek GGD
    VIDEO

    Megaclaim in de maak: stichting eist miljarden van ministerie om datalek GGD

    Het ministerie van Volksgezondheid moet mogelijk diep in de buidel tasten vanwege het datalek dat begin dit jaar bij de GGD is ontstaan. Voormalig Tweede Kamerlid Astrid Oosenbrug en advocaat Douwe Linders bereiden met hun stichting een collectieve procedure voor waarin ze namens alle gedupeerden een schadevergoeding van enkele miljarden euro’s eisen. ,,Het moment is gekomen dat we een streep trekken. Tot hier en niet verder”, zegt Linders tegen deze site.