Volledig scherm
Hulpverleners aan het werk na het fatale ongeval in Doetinchem. © GinoPress B.V.

Verbijstering over kijkers bij dodelijk ongeval: ‘Mijn kind kan hier wel tegen, hoor’

Bij het fatale ongeval op de Velswijkseweg in Doetinchem waarbij woensdagmiddag een 20-jarige man uit Warnsveld om het leven kwam, heeft de politie haar handen vol gehad aan omstanders en kijkers. Een wijkagent spreekt op Facebook zijn verbijstering uit over de reacties ter plaatse. Ook van ouders die met hun kinderen stonden te kijken. 

Gelet op het tijdstip van het ongeval waren veel mensen aanwezig op de plaats van het ongeval, schrijft de wijkagent. Onder meer ouders met kleine kinderen. Hulpverleners die ouders dringend verzochten weg te gaan, vonden geen gehoor. 

Sterker nog. Ouders reageerden met opmerkingen dat zij daar juist bewust met hun kinderen bleven staan. De wijkagent citeert:

 ‘Mijn kind kan hier wel tegen hoor', 

‘Dit hoort bij de opvoeding’ of

 ‘Ik bepaal zelf wel wat goed is voor mijn kind'.

Filmpje of foto

Ook moesten hulpverleners omstanders van alle leeftijden aanspreken die probeerden foto's of video's te maken van de plek van het ongeval. Onbegrijpelijk, vindt de agent. ‘Sommige omstanders vinden een filmpje of foto belangrijker dan het respect voor de overledene en zijn naasten.’

  1. Bekende boerenactivist na tractor-ravage: ‘Mijn vader pleegde zelfmoord om landbouwbeleid’
    video

    Bekende boerenacti­vist na trac­tor-ravage: ‘Mijn vader pleegde zelfmoord om landbouwbe­leid’

    De 30-jarige Arjen Schuiling, een van de bekendste boerenactivisten van Nederland, is weer op vrije voeten nadat hij maandag werd aangehouden voor betrokkenheid bij een levensgevaarlijk incident met een trekker in Groningen. Hij blijft verdacht van openlijke geweldpleging, maar houdt vol onschuldig te zijn. ,,Ik moest gewoon in Groningen zijn. Voor mezelf, de boeren en voor mijn vader.”