Volledig scherm
De Grote Markt van Haarlem is helemaal afgezet door de politie in verband met een incident. © Michel van Bergen

Verdacht pakketje Grote Markt Haarlem blijkt lege koffer

De politie heeft de Grote Markt in Haarlem even afgesloten na de vondst van een verdacht pakket. Het pakje lag voor het stadhuis, dat aan de Grote Markt ligt. Na onderzoek bleek het om een lege koffer te gaan.

Er werd alarm geslagen nadat een agent iets op de trap van het stadhuis zag liggen. Op de verhoging voor de uitgang van het stadhuis naar de Grote Markt stond een verdachte koffer waar de politie onderzoek naar heeft gedaan.

Burgemeester

De stad staat al een tijdje op scherp omdat burgemeester Jos Wienen wordt bedreigd. Hij wordt al geruime tijd streng beveiligd. Eerdere beveiligingsmaatregelen volgden op de bedreigingen aan het adres van Wienen, die daardoor op een schuiladres moest onderduiken. Of de lege koffer op de een of andere manier gezien moet worden als een dreigement tegen Wienen of de gemeente, wordt onderzocht.

  1. Trucker Jan uit Enschede zit al twee jaar vast in Frankrijk: ‘Ik wil alleen maar naar huis’
    PREMIUM
    Video

    Trucker Jan uit Enschede zit al twee jaar vast in Frankrijk: ‘Ik wil alleen maar naar huis’

    Trucker Jan van Erkelens wordt in Frankrijk verdacht van drugssmokkel. Hij zweert onschuldig te zijn. Criminelen zouden de drugs in zijn lading hebben verstopt. Maar de Enschedeër zit nu al twee jaar te wachten op een mogelijk proces. Hij mag het land niet uit. Berooid en alleen als een kerkrat woont hij op een zolderkamertje van een dominee. Het was pas zijn tweede rit als zzp’er.