Volledig scherm
De Grote Markt van Haarlem is helemaal afgezet door de politie in verband met een incident. © Michel van Bergen

Verdacht pakketje Grote Markt Haarlem blijkt lege koffer

De politie heeft de Grote Markt in Haarlem even afgesloten na de vondst van een verdacht pakket. Het pakje lag voor het stadhuis, dat aan de Grote Markt ligt. Na onderzoek bleek het om een lege koffer te gaan.

Er werd alarm geslagen nadat een agent iets op de trap van het stadhuis zag liggen. Op de verhoging voor de uitgang van het stadhuis naar de Grote Markt stond een verdachte koffer waar de politie onderzoek naar heeft gedaan.

Burgemeester

De stad staat al een tijdje op scherp omdat burgemeester Jos Wienen wordt bedreigd. Hij wordt al geruime tijd streng beveiligd. Eerdere beveiligingsmaatregelen volgden op de bedreigingen aan het adres van Wienen, die daardoor op een schuiladres moest onderduiken. Of de lege koffer op de een of andere manier gezien moet worden als een dreigement tegen Wienen of de gemeente, wordt onderzocht.

  1. Vader omgekomen zusjes spoorongeval Oss: ‘We blijven hopen dat ze er op een dag weer zijn’
    VIDEO

    Vader omgekomen zusjes spooronge­val Oss: ‘We blijven hopen dat ze er op een dag weer zijn’

    De vader van Dana en Liva, de twee zusjes die zijn omgekomen bij het spoorongeluk met de Stint, precies een jaar geleden, heeft vanmiddag tijdens de herdenkingsdienst in Oss iedereen bedankt die aan het monument heeft meegewerkt. Hij stond in een emotionele speech stil bij het verlies van zijn dochters. ,,Soms loop ik naar de kamer in de hoop dat daar twee hele mooie meisjes liggen.’’