Volledig scherm
De politie doet tot diep in de avond onderzoek op een van de locaties in Arnhem waar eerder arrestaties zijn verricht. © Roland Heitink/Persbureau Heitink

Verdachten van beramen aanslag in Nederland blijven voorlopig vast

De zeven mannen die vorige week werden opgepakt op verdenking van het voorbereiden van een aanslag in Nederland, blijven zeker veertien dagen langer vast.  Dat heeft de rechter-commissaris in Rotterdam vanmiddag besloten. 

De zeven werden vorige week bij een grote politieactie gearresteerd in Arnhem en Weert. Het zijn mannen van tussen de 18 en 34 jaar, ze wonen in Arnhem, Huissen, Rotterdam en Vlaardingen. Het Openbaar Ministerie stelt dat ze  vergevorderde plannen hadden voor een aanslag bij een evenement in Nederland. Ze zouden onder meer op zoek zijn geweest naar automatische wapens en hadden bomvesten willen maken.

  1. Zes jaar cel voor overval op 82-jarige vrouw die 15 uur in bezemkast werd opgesloten

    Zes jaar cel voor overval op 82-jarige vrouw die 15 uur in bezemkast werd opgesloten

    Drie mannen zijn veroordeeld tot zes jaar cel voor het plegen van een overval op een destijds 82-jarige vrouw. Ze sloten daarbij de bewoonster van de boerderij in De Krim (gemeente Hardenberg) in een krappe bezemkast op. Ze zat daar vijftien uur vast. Volgens het Openbaar Ministerie, dat zeven jaar gevangenisstraf had geëist, was het slecht afgelopen met het slachtoffer als ze nog langer opgesloten had gezeten.