Volledig scherm
De verlamde hond lag pal in de brandende zon. © Politie Dongemond

Verlamde oververhitte hond gered uit achtertuin Raamsdonksveer

Een hond is gistermiddag aan de dood ontsnapt toen de politie hem uit de achtertuin van zijn baasje redde in Raamsdonksveer, Noord-Brabant. Het beestje lag in de volle zon en was oververhit geraakt, maar was sinds kort verlamd aan zijn poten en kon zich niet verplaatsen. 

De melding kwam in de middag binnen bij de politie. Toen ze gingen kijken, troffen ze de hond ernstig versuft en oververhit aan. De hond was sinds kort verlamd geraakt aan zijn poten en kon daarom niet bij zijn drinkbak die twee meter verderop onder de parasol stond. De schaduw opzoeken ging ook niet meer en het baasje was op z'n werk. 

Afkoelen

De politie schakelde de dierenarts in. Terwijl deze onderweg was, klommen de agenten over de schutting. Ze hebben de drinkbak dichterbij gezet en een doek gespannen vanaf de parasol naar de schutting. De poten en nek van de hond koelden ze met natte handdoeken. 

Toen de dierenarts arriveerde, had de hond een lichaamstemperatuur van 41,5 graden. Een temperatuur van 42 graden en hoger kan bedreigend zijn. De agenten schroefden meteen een deel van de schutting los en hebben de hond op een brancard vervoerd naar de dierenkliniek. Daar is de hond verder afgekoeld. Het gaat nu naar omstandigheden beter met het beestje. De eigenaar krijgt een boete en er zijn afspraken gemaakt over de zorg voor de hond. 

  1. Angela de Jong vertelt over haar probleem met het K-woord op tv in De Ochtend Show to go

    Angela de Jong vertelt over haar probleem met het K-woord op tv in De Ochtend Show to go

    Verslaggever Cyril Rosman is morgen te gast in De Ochtend Show to go om te praten over de IS-vrouwen die terugkeren naar Nederland. We spreken hierover ook met onderzoeksjournalist Nikki Sterkenburg. We gaan weer tv kijken met Angela de Jong en we bespreken de Comedy Central Roast, waar Ali B dit jaar in het middelpunt staat. De show wordt gepresenteerd door Yora Rienstra en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.