Rechtbanktekening van verdachte Krystian M. tijdens de eerste pro-formazitting in de strafzaak 26Hendon, de tweede strafzaak over de dood van Peter R. de Vries.
Volledig scherm
Rechtbanktekening van verdachte Krystian M. tijdens de eerste pro-formazitting in de strafzaak 26Hendon, de tweede strafzaak over de dood van Peter R. de Vries. © ANP / ANP

Vermeende aanstuurder moord Peter R. de Vries zwaar bedreigd

De man die verdacht wordt van het aansturen van de moord op Peter R. de Vries zou zelf zwaar bedreigd worden. De advocaat van Krystian M. las vandaag in de beveiligde rechtbank op Schiphol een aantal huiveringwekkende berichten voor die door een onbekend persoon aan M. zouden zijn verstuurd. ,,De rillingen lopen over je rug”, zei advocaat Ronald van der Horst.

  1. Justitie: Vrouw die advocaat Diekstra beschuldigde van betasten neemt afstand van aantijgingen

    Justitie: Vrouw die advocaat Diekstra beschuldig­de van betasten neemt afstand van aantijgin­gen

    Karim Aachboun, de juridisch adviseur van Shima Kaes, heeft opnieuw bakzeil gehaald in twee rechtszaken waarin hij rectificaties eiste. Ook heeft de vrouw die hij bijstaat in een zaak van grensoverschrijdend gedrag van advocaat Sébas Diekstra, tegenover de politie haar verklaring ingetrokken, verklaart het Openbaar Ministerie. Dat bleek tijdens de behandeling van een van die rechtszaken.