Gisteravond heeft een grote zoekactie plaatsgevonden naar de vermiste Penny de Jager (23) in het Markermeer ter hoogte van Venhuizen.
Volledig scherm
Gisteravond heeft een grote zoekactie plaatsgevonden naar de vermiste Penny de Jager (23) in het Markermeer ter hoogte van Venhuizen. © Reddingstation Wijdenes

Vermiste zwemster Venhuizen (23) ‘in goede gezondheid’ gevonden

De politie heeft de vrouw die gisteravond bij Venhuizen (Noord-Holland) als vermist werd opgegeven, in goede gezondheid gevonden. Een politiewoordvoerder kon nog niet zeggen waar de vrouw is gevonden en wat er sinds gisteravond is gebeurd.

De vrouw en een vriendin verloren elkaar bij het Markermeer uit het oog. Daarna was de vrouw verdwenen. Haar persoonlijke spullen lagen er nog. Gisteravond en vandaag werd er op het Markermeer gezocht met brandweerduikers, een helikopter en reddingsboten van de KNRM.

De politie bedankt mensen die hebben meegeholpen met zoeken. Zo'n 22.000 mensen deelden een oproep op Facebook van haar broer en zochten mee op en rond het water, aldus de woordvoerder.

,,ZE IS TERECHT! In goede gezondheid!’’, schrijft haar broer nu op Facebook. ,,Iedereen hardstikke bedankt voor het delen! Echt super!’’ Ook hij meldt dat in het belang van het politieonderzoek nog niet wordt bekend gemaakt wat er precies is gebeurd. 

Politie NHN on Twitter

De 23-jarige vrouw uit #Alkmaar, die sinds zaterdagavond werd vermist in #Venhuizen / #Markermeer, is zojuist door de politie in goede gezondheid aangetroffen. Iedereen bedankt voor het meezoeken en meedenken. Einde berichtgeving.