Volledig scherm
PREMIUM
Maaike Vermeulen bij de puppy's. © Theo Peeters

Verwaarloosde en gedumpte pups komen weer bij in Udense dierenopvang:’Dikke buiken van de wormen en hongerig’

SINT AGATHA/ UDEN - Ze zaten woensdag nog een beetje angstig bij elkaar, negen jonge hondjes die een dag eerder waren gevonden op een pad door de velden bij Sint Agatha. In dierenopvang HoKaZo in Uden komen de beestjes weer op krachten.

Quote

In het donker leken het wel kleine wolfjes

Saskia Mundi

Na een melding van een fietser waren Saskia Mundi en Rachel Zandvliet van de dierenambulance Land van Cuijk naar Sint Agatha gereden. Daar troffen ze de pups aan. ,,Hondjes in drie verschillende pup-leeftijden. Ze waren zwaar verwaarloosd. Dikke buiken van de wormen en ontzettend hongerig. Toen we ze te eten gaven, vielen ze elkaar zelfs aan in het gevecht om als eerste wat te krijgen”, vertelt Mundi. 

,,Twee hondjes waren echt heel erg verzwakt. Die konden we makkelijk te pakken krijgen. Als je zo’n melding krijgt is het altijd belangrijk dat je voorzichtig te werk gaan. Je weet nooit van tevoren of ze uit angst agressief zijn geworden. Deze hondjes waren echt heel angstig.”

  1. Artsen halen hard uit naar VGZ: ‘absurd’ en ‘triest’ om
behandelingen standaard af te wijzen
    PREMIUM

    Artsen halen hard uit naar VGZ: ‘absurd’ en ‘triest’ om behandelingen standaard af te wijzen

    Twintig patiënten dagen zorgverzekeraar VGZ voor de rechter. Volgens de patiënten en hun revalidatieartsen worden bijna alle aanvragen voor behandeling ‘zonder objectieve reden afgewezen’. Artsen ondersteunen hun pleidooi en maken gehakt van de werkwijze van de zorgverzekeraar. Zij noemen het ‘absurd’ en ‘triest’ en vinden dat de patiënten ten onrechte de dupe zijn.