Verzakkingen, scheuren en lekkage: deze jonge huizenkopers wonen in een nachtmerrie

Koop je als jong gezin je eerste nieuwe huis, blijkt het een woning vol gebreken. Tientallen mensen uit Apeldoorn, Zeewolde, Ede, Culemborg en Huizen zijn ten einde raad en liggen op ramkoers met bouwer Slokker Innovate. ,,We hebben nu al enorme spijt van onze koop.” Slokker betreurt het, maar zegt: ,,Alles wordt opgelost.”

De enorme scheur loopt dwars door muren en plafond van de woonkamer van Dennis Beishuizen. Hij voelt voorzichtig. ,,De stukken vallen er zo uit. Dat kan toch niet?” Bouwkundig inspecteur Danny Veerman van Q-Keur kijkt zijn ogen uit. ,,Door een ontwerpfout verzakt de uitbouw”, concludeert hij. Beishuizen knikt verontrust. ,,We hebben nu al enorme spijt van onze koop.” Zijn vrouw Loesje Sonnega zit op de bank. Ze is net bevallen. ,,De tocht komt uit de stopcontacten. Het afgelopen half jaar zat ik tijdens mijn zwangerschap rillend op de bank.”

Volledig scherm
© Raphael Drent

Ook buurman Maarten van Bemel klaagt: ,,De paddenstoelen groeiden aan de muur in de woonkamer. Op sommige momenten heb ik gedacht: deze woning moet tegen de vlakte.” Bij Jan Willem van der Veen op de hoek is het niet veel beter. ,,De vloer beweegt en door isolatieproblemen betaal ik honderden euro’s in de maand aan energiekosten.”

  1. Doodslagverdachte en acht maanden zwangere vriendin gebruikten drugs en abortuspillen
    Drama Diemen

    Doodslag­ver­dach­te en acht maanden zwangere vriendin gebruikten drugs en abortuspil­len

    Het Openbaar Ministerie Amsterdam heeft de verdenking tegen oud-pensioendeskundige en financieel expert Dennis van E. verzwaard. Hij wordt nu verdacht van doodslag en ‘abortus onder strafverzwarende omstandigheden’. De 32-jarige Braziliaanse vrouw die vorige maand dood in zijn appartement in Diemen werd gevonden, was zijn vriendin. De vrouw was zwanger van een ongeboren acht maanden oud jongetje, dat ook overleed bij het drama.