Volledig scherm
© W Meuleman

Viaduct 'onthoofdt' bestelbus in Lochem

Een gehuurde bestelbus is vanmiddag zwaar beschadigd geraakt bij een ongeval in de Gelderse plaats Lochem. De chauffeur had zich niet tijdig gerealiseerd dat zijn voertuig hoger was dan het viaduct onder de N346. Er raakte niemand gewond bij het ongeval.

De chauffeur van de bus was met twee inzittenden onderweg om meubilair en enkele andere artikelen te vervoeren. Door de klap scheurden de zijkanten van het voertuig open en verloor het zijn dak.

De bestuurder, afkomstig uit het noorden van Nederland, had de bus gehuurd bij een Lochems bedrijf. ,,Ik heb nog gevraagd hoe hoog het voertuig was, maar dat konden ze mij niet vertellen", verklaarde de onfortuinlijke man. ,,Dat zou trouwens ook niet veel hebben uitgemaakt, want ik lette totaal niet op dat viaduct. We waren aan het overleggen welke route we zouden nemen en toen was er ineens die harde klap."

Quote

Ik heb nog gevraagd hoe hoog het voertuig was, maar dat konden ze mij niet vertellen

Bestuurder bestelbus
  1. Fiasco dreigt voor slager na ludieke guldenactie: ‘Maar ik had dit nooit willen missen’

    Fiasco dreigt voor slager na ludieke guldenac­tie: ‘Maar ik had dit nooit willen missen’

    Een ludieke actie van een feestvierende slagerij om klanten nog één dag met guldens te laten betalen, eindigt mogelijk met grote financiële gevolgen. Wat blijkt: slager Johannes Hoekstra kan de verkregen guldens niet inleveren, omdat De Nederlandsche Bank geen guldenbiljetten van bedrijven meer accepteert. ,,Dat is heel vervelend, maar één ding is in elk geval zeker: dit weekend pakken ze ons niet meer af.”