Vier vragen over de asielcrisis waarvan je wist dat hij zou komen

VIDEOIn de Zeelandhallen in Goes werd gisteren de eerste noodopvang voor asielzoekers geopend. De gewone azc’s zitten vol. Vier vragen over de opvangcrisis. 

 1. Zorgen bij experts om hogere coronacijfers, kabinet vindt ingrijpen nu niet nodig
  bijna 6000 besmettingen

  Zorgen bij experts om hogere coronacij­fers, kabinet vindt ingrijpen nu niet nodig

  Het aantal coronagevallen is afgelopen etmaal met 5903 toegenomen. Dat zijn er 1569 meer dan het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen. De stijging van het aantal nieuwe coronagevallen zet daarmee door, aldus het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). In het kabinet is geen paniek vanwege de stijgende cijfers. Het kabinet blijft waakzaam, maar ziet geen reden om al eerder te besluiten over het al dan niet aanscherpen van de coronaregels, aldus ingewijden.
 2. Ravage en gewonden door tornado in Barendrecht: ‘Ik heb in mijn leven nog nooit zoiets heftigs meegemaakt’
  PREMIUM

  Ravage en gewonden door tornado in Barend­recht: ‘Ik heb in mijn leven nog nooit zoiets heftigs meegemaakt’

  Een tornado die vannacht door enkele straten in Barendrecht trok, heeft een grote ravage aangericht. Dakpannen vlogen door de lucht, auto’s kwamen midden op de weg terecht en schuurtjes werden opgetild. Vier bewoners raakten gewond. Een is nagekeken in het ziekenhuis. ,,Ik zal het beeld nooit vergeten, van mijn buurman met ontbloot bovenlijf, helemaal onder het bloed.’’