De politie in Leeuwarden zette bij het gerechtsgebouw op het Zaailand de ME in om een grote groep mensen te verwijderen die onder meer met vuurwerk gooiden. Er werden vijftien arrestaties verricht.
Volledig scherm
De politie in Leeuwarden zette bij het gerechtsgebouw op het Zaailand de ME in om een grote groep mensen te verwijderen die onder meer met vuurwerk gooiden. Er werden vijftien arrestaties verricht. © ANP

Vijftien arrestaties tijdens rellen in Leeuwarden, meeste horeca houdt zich aan regels, Breda blijkt uitzondering

Door het hele land hebben de meeste horecaondernemers zich uiteindelijk toch gehouden aan de opgelegde sluitingstijd van 20.00 uur. De uitzondering is Breda waar veel horecazaken ‘gewoon’ tot 00.00 uur open waren. Burgemeester Depla zegt begrip te hebben voor de actie en heeft niet ingegrepen. In Leeuwarden trad de ME kort op tegen een groep relschoppers. Vijftien van hen werden gearresteerd.

  1. Leven van scholiere Marit (17) overhoop na mysterieuze ‘prik in been’: ‘Ik ben gedrogeerd’
    PREMIUM
    Met video

    Leven van scholiere Marit (17) overhoop na mysterieu­ze ‘prik in been’: ‘Ik ben gedrogeerd’

    Politie en verslavingszorginstanties zijn alert op een mogelijk nieuwe dreiging in het Nederlandse uitgaansleven: stiekem gedrogeerd worden met een injectienaald. Diverse jonge vrouwen zijn hier naar eigen zeggen slachtoffer van geworden, onder wie de 17-jarige Marit de Vries uit het Drentse dorpje Smilde. De politie bevestigt de melding en neemt het serieus, ook al ontbreekt hard bewijs.