Links zitten oplichters Renato M en Renso van Z met daartussen hun advocaat. Rechts zitten vishandelaren Koos de Jong en Kees Romkes met tussen hen in hun advocaat.
Volledig scherm
Links zitten oplichters Renato M en Renso van Z met daartussen hun advocaat. Rechts zitten vishandelaren Koos de Jong en Kees Romkes met tussen hen in hun advocaat. © Rechtbanktekening door Petra Urban.

Vishandelaar uit Urk krijgt boete voor gijzelen oplichters

Vishandelaar Koos de J. uit Urk is woensdag door de rechtbank in Lelystad veroordeeld tot een boete van 10.000 euro voor zijn aandeel in een gijzelingszaak in november 2013. Een tweede verdachte vishandelaar, die bij de gijzeling betrokken raakte werd vrijgesproken.

  1. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
    VRAAG & ANTWOORD

    ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

    ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest linker) strook als er iemand op de vierde rijdt?’