Vivianne Miedema is het nieuwe uithangbord van War Child: ,,Als kind was ik al gefascineerd door het werk van deze hulporganisatie.”
Volledig scherm
PREMIUM
Vivianne Miedema is het nieuwe uithangbord van War Child: ,,Als kind was ik al gefascineerd door het werk van deze hulporganisatie.” © War child

Vivianne Miedema gaat 'match made in heaven’ aan

interviewVivianne Miedema is niet alleen de beste voetbalster van Nederland, ze is ook een sociaal bewogen mens. Vanaf heden fungeert de spits van Arsenal en Oranje als ambassadeur van War Child. ,,Ik vind het prachtig dat ook meisjes zien dat sport een uitweg uit de ellende kan zijn.”

  1. Klokkenluider die diefstal atoombomgeheim in smiezen had na 45 jaar erkend
    PREMIUM

    Klokkenlui­der die diefstal atoombomge­heim in smiezen had na 45 jaar erkend

    De 75-jarige klokkenluider Frits Veerman, die decennia geleden bij zijn toenmalige werkgever aan de kaak stelde dat een Pakistaanse collega mogelijk atoomgeheimen stal, krijgt eerherstel. Na 45 jaar (!) krijgt hij gelijk van het Huis voor Klokkenluiders. SP-Kamerlid Ronald van Raak, die zich jarenlang hard maakte voor deze zaak, noemt het een ‘misstand van wereldomvang’, omdat de klokkenluider destijds is ‘ontslagen, gevangen genomen en geïntimideerd’.