Volledig scherm
PREMIUM
Saskia Noort. © Mark Uyl

Voor de bange, witte mannen van Nederland, is er Jensen

column Saskia NoortSaskia Noort schrijft op deze plek wekelijks over nieuws dat haar raakt. Vol verbazing zag ze de eerste talkshow van Robert Jensen.

De man is boos. Niet alleen de witte man. Kijk maar eens naar de televisie en de woedende mannenmenigtes buitelen over elkaar heen. In Pakistan, waar ze krijsend de doodstraf eisen voor een vrouw die werd vrijgesproken van blasfemie. In Brazilië, waar ze de naam scanderen van de nieuwe dictator, die linkse vrouwen ‘hariger dan teven’ noemt en die geweld wil bestrijden met niet minder, maar meer wapens. In Tanzania wordt een klopjacht op homo’s aangekondigd en in ons eigen land zijn ze bereid hun leven te geven voor Zwarte Piet, Syrië, Turkije, Jemen, Indonesië.

  1. Vader van afgezonderd gezin Ruinerwold aangehouden
    video

    Vader van afgezon­derd gezin Ruinerwold aangehou­den

    De politie heeft vandaag een tweede verdachte aangehouden in het onderzoek naar het afgezonderde gezin uit Drenthe. Het gaat om de 67-jarige Gerrit-Jan van D. die in de woning werd aangetroffen. De politie heeft aanwijzingen dat de kinderen niet uit vrije wil in de woning verbleven. De vader zou een herseninfarct hebben gehad, maar is volgens de politie wel aanspreekbaar. Over zijn medische situatie doet de politie geen verdere uitspraken.