Michael Frank is intensivist bij het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht en geeft dagelijks een inkijkje in zijn werk.
Volledig scherm
PREMIUM
Michael Frank is intensivist bij het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht en geeft dagelijks een inkijkje in zijn werk. © Arie Kievit

‘Voor het eerst is hier iemand met het virus overleden, een afscheid zonder kus’

Arts op de ic doet verslagZorgverleners op de intensive care staan in de frontlinie om het coronavirus te bestrijden. Michael Frank (53) is intensivist op de ic van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht en geeft dagelijks een inkijkje in zijn werk. Deel 16: ‘Voor het eerst een patiënt overleden’.
Lees alle voorgaande afleveringen hier terug.

,,Voor het eerst is op onze intensive care iemand met het virus overleden. De patiënt werd na een reanimatie thuis naar ons ziekenhuis gebracht. De schade aan het lichaam was zo groot, dat we al snel de behandeling moesten stopzetten. Het raakt mij en mijn collega’s. We praten erover, letten extra op elkaar. Maar we moeten ook verder. Er liggen op de afdeling nog achttien coronapatiënten die onze zorg en aandacht hard nodig hebben.