Volledig scherm
PREMIUM
Iris Verstraete-Bruens. © Caspar Huurdeman

Vrachtwagenchauffeur wil 21 jaar na ongeval wel contact met slachtoffer Iris (27): Kon er echt niets aan doen

Goed nieuws voor Iris Verstraete-Bruens. Ze was op zoek naar de vrachtwagenchauffeur die in 1998 betrokken was bij het ongeval in Wezep, waarbij ze haar been verbrijzelde. Ze wilde hem vertellen dat het goed met haar gaat. Na een oproep in deze krant is de man gevonden. En ook met hem gaat het goed. Binnenkort zoeken ze elkaar op.

De nu 27-jarige Iris Verstraete-Bruens vertelde afgelopen week in deze krant dat ze als zesjarig meisje een ernstig ongeluk kreeg in Wezep. Haar linkerbeen was verbrijzeld doordat ze onder een vrachtwagen was gekomen. Het meisje werd vervolgens weken in coma gehouden. Met de vrachtwagenchauffeur had haar vader na het ongeval kortstondig contact, maar de man gaf toen aan dat het hem teveel werd. Iris wil hem nu graag weer spreken.

  1. Bekende boerenactivist zat in trekker die levensgevaarlijke situatie veroorzaakte

    Bekende boerenacti­vist zat in trekker die levensge­vaar­lij­ke situatie veroorzaak­te

    Bij het uit de hand gelopen boerenprotest in Groningen is Arjen Schuiling, een van de bekendste boerenactivisten van Nederland, vandaag betrokken geraakt bij een levensgevaarlijk incident. Schuiling zat als bijrijder in een tractor die diverse hekken omver ramde en bijna een fietser omver reed. De organisator van het Malieveldprotest betuigt spijt. ,,Ik had uit moeten stappen of eerder in moeten grijpen”, zegt hij tegen deze nieuwssite.
  2. Te hard rijden, smartphones en alcohol: meer verkeersongelukken door minder politiecontrole

    Te hard rijden, smartpho­nes en alcohol: meer verkeerson­ge­luk­ken door minder politiecon­tro­le

    Het aantal verkeersongelukken is de afgelopen vijf jaar toegenomen. Dat komt vooral doordat automobilisten te snel rijden, afgeleid zijn (door smartphones) of alcohol op hebben. Bij de ongelukken vielen ook meer doden, blijkt uit het vandaag uitgekomen rapport van de stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV). Een logische verklaring voor het gedrag van bestuurders is de afname van de handhaving van verkeersregels door de politie, aldus het onderzoeksinstituut.