Volledig scherm
PREMIUM
© Politie

Vriend overleden ‘drugskoks’: Iedereen die snuift, slikt of rookt, is verantwoordelijk

De komende weken verschijnen de eerste verdachten in een zaak rond een Belgisch drugslab voor de rechter. Drie twintigers vonden daar de dood. De online onderbuik wist het wel: eigen schuld. Is dat zo?

Het is midden in de nacht van maandag 28 op dinsdag 29 januari 2019. Kort daarvoor heeft de meldkamer van de politie in Eindhoven een alarmerend telefoontje ontvangen over een bedrijfspand net over de grens, in Eksel. ,,Er is iets heel ergs gebeurd. Het is uit de hand gelopen daar”, zegt een anonieme man. Belgische agenten gaan erop af. Een van hen wil de deur openduwen, maar een lichaam blokkeert de toegang. In de ruimte treffen ze nog twee lichamen aan. Het is een drugslab, al is de term ‘lab’ te veel eer voor het ranzige hol.

  1. Coronavirus op eiland Tenerife en seksuele voorlichting met Kim Holland in Ochtend Show to go

    Coronavi­rus op eiland Tenerife en seksuele voorlich­ting met Kim Holland in Ochtend Show to go

    Pornoactrice en ondernemer Kim Holland is morgen te gast in De Ochtend Show to go. Holland vertelt ons over de seksuele voorlichting op scholen in het land. Techverslaggever David Bremmer gaat in op de groeiende commotie rond 5G-zendmasten. We skypen hier ook over met Leo Lagendijk van het Kennisplatform EMV. De show wordt gepresenteerd door Hila Noorzai en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.