Volledig scherm
PREMIUM
De vriendengroep van Boet Hillen met de crossbrommer van Boet waarmee ze over de baan van de Zwarte Cross hebben gereden ter ere van hun overleden vriend. © Jan Ruland van den Brink

Vriendengroep verslagen na overlijden van Boet (18) op Zwarte Cross: ‘Feestgevoel was meteen weg’

Het overlijden van Boet Hillen (18) uit Vragender op de camping van de Zwarte Cross is een immense klap voor zijn vriendengroep uit Vragender. ,,We zijn een hele hechte club, we kennen elkaar al vanaf de basisschool. Dat Boet er ineens niet meer bij is een groot gemis”, zegt Thomas Lageschaar, één van zijn beste vrienden.

De 18-jarige Thomas uit Vragender vertelt het verhaal namens de vriendengroep die donderdag hun tenten opzetten op de camping. De vijftien vrienden maakten zich op voor vier dagen feest en een weekend vol muziek, crossen en schik maken.

  1. Arbeidsmigranten in Heino vrezen ‘grillige’ parkbeheerder: ‘We hebben geen enkele bescherming’
    PREMIUM

    Arbeidsmi­gran­ten in Heino vrezen ‘grillige’ parkbeheer­der: ‘We hebben geen enkele bescher­ming’

    Niet de slechte huisvestingsomstandigheden, maar het volledig overgeleverd zijn aan de grillen van de beheerder is het grootste probleem op park Old Heino, in het hart van Salland. ,,Als de beheerder het op jou gemunt heeft, loop je het gevaar van het park te worden gestuurd. Hij komt ook onaangekondigd huisjes binnen om controles op bijvoorbeeld drugs uit te voeren. We hebben geen enkele bescherming”, zegt de Poolse parkbewoner Pawel Staśkewicz (33).