Volledig scherm
Het Vuurwerkfestival in Scheveningen. © ANP/Robert Vos

Vuurwerkfestival in Scheveningen gaat vanavond wel door

Nadat de vuurwerkshows gisteravond vanwege de harde wind werden afgelast, gaat het Internationaal Vuurwerkfestival in Scheveningen vanavond wel door. Het bestuur laat wel weten dat het programma iets is gewijzigd.

Japan en Oostenrijk waren eigenlijk gisteren aan de beurt en moeten dus inhalen. Oostenrijk opent het festival om 21.45 uur, gevolgd door de show van Engeland om 22.30 uur. Het team van België vertoont volgende week vrijdag haar spectaculaire show. Japan sluit aan bij de finale-avond.

De acht deelnemende landen doen een gooi naar de titel 'Meest Spectaculaire Vuurwerk 2018'. Het festival trok vorig jaar 330.000 bezoekers.

  1. Moeder van in stukken gezaagde Deniz: 'Mijn moederhart staat in brand’
    LIVE TWITTER

    Moeder van in stukken gezaagde Deniz: 'Mijn moederhart staat in brand’

    Mark de G. (41) uit Zwolle staat vandaag onder grote publieke belangstelling voor de rechter. De G. wordt er van verdacht zijn kameraad Deniz Guldogdu (38) te hebben omgebracht. Hij zaagde zijn lichaam volgens het OM een dag na de moord in stukken, stopte het in zakken en verborg het in de kruipruimte van zijn woning. De G. wordt ook verdacht van het stelen van 1500 euro van het slachtoffer en van verboden wapenbezit.