Een bericht over de vermissing van een 24-jarige vrouw uit Hengelo werd meer dan elfduizend keer gedeeld. In de praktijk bleek ze niet vermist.
Volledig scherm
PREMIUM
Een bericht over de vermissing van een 24-jarige vrouw uit Hengelo werd meer dan elfduizend keer gedeeld. In de praktijk bleek ze niet vermist. © Beeldbewerking Tubantia

‘Waar ben je schatje? Geef een teken van leven!’, maar hoogzwangere vrouw is niet vermist

HENGELO - Een hoogzwangere vrouw uit Hengelo was officieel niet vermist, zegt de politie. Maar zo liet haar verloofde dat wel overkomen. Een verhaal over de gevaren van een onwaarheid op Facebook, en de duizenden mensen die dat klakkeloos overnemen. „Dit heeft een enorme impact op iemands privacy.”

  1. Fotograaf massaal beticht van ophangen vlag met hakenkruis: ‘Ik ben geschokt van de vele bedreigingen’
    stroe

    Fotograaf massaal beticht van ophangen vlag met hakenkruis: ‘Ik ben geschokt van de vele bedreigin­gen’

    De eigenaar van een Gelders persbureau wordt overladen met doodsbedreigingen nadat hij op sociale media in verband werd gebracht met het ophangen van een vlag met een hakenkruis langs de A1 bij Stroe, bevestigt PersVeilig. Roland Heitink ontkent iedere betrokkenheid en zegt dat talloze mensen nu achter zijn adres proberen te komen. ,,Ik ben geschokt van de vele bedreigingen, doodsverwensingen aan mij en mijn familie.”