Van de 342 overboord geslagen containers zijn er 19 inmiddels geborgen.
Volledig scherm
Van de 342 overboord geslagen containers zijn er 19 inmiddels geborgen. © EPA

Waddeneilanden leggen claim van 225.000 euro neer voor schade containerramp

De Waddeneilanden hebben een claim ingediend van 225.000 euro voor kosten die ze hebben gemaakt om de rommel op te ruimen uit de containers van de MSC Zoe, meldt een woordvoerder van de gemeente Terschelling. 

 1. Naar Australië geëmigreerde man (86) vindt dochter na 40 jaar terug in Rijen: ‘Ik ben er nog stil van’
  PREMIUM

  Naar Australië geëmigreer­de man (86) vindt dochter na 40 jaar terug in Rijen: ‘Ik ben er nog stil van’

  RIJEN - Hij is van slag en dolgelukkig tegelijkertijd. Veertig jaar zocht voormalig Rotterdammer Johannes Hellemons naar zijn dochter in Nederland. De 86-jarige inwoner van een buitenstadje van Perth in West-Australië had de hoop al vrijwel opgegeven, maar de laatste oproep leidde hem alsnog naar zijn dochter Jeannette Stok-Mol (nu 65) in Rijen. ,,Ik kan het nog steeds niet begrijpen.’’
 2. Zelfs militairen schrikken van enorme zooi op Schiermonnikoog: ‘Dit is verschrikkelijk’
  Play
  Waddendrama

  Zelfs militairen schrikken van enorme zooi op Schiermon­nik­oog: ‘Dit is verschrik­ke­lijk’

  Zelfs voor het leger wordt het een monsterklus om Schiermonnikoog te ontdoen van de rotzooi van de 277 overboord geslagen zeecontainers. Volgens de veiligheidsregio zijn er 22 aangespoeld op Nederlandse stranden. De ruim honderd militairen die vandaag waren uitgerukt om het eiland de helpende hand te bieden, wisten niet wat ze zagen. Het gebied is moeilijk bereikbaar en ligt nog boordevol rotzooi. ,,Dit is écht verschrikkelijk.”