Saskia Noort
Volledig scherm
PREMIUM
Saskia Noort © Shutterstock

Wanneer je een huishouden hebt, heb je mazzel

Column Saskia NoortSaskia Noort schrijft wekelijks over nieuws dat haar raakt. Deze week vraagt ze zich af hoe vriendschappen en liefde passen in ‘het nieuwe normaal’. ‘Alsof verliefden of supergeilen zich iets aantrekken van regels’.

Wanneer je een huishouden hebt, heb je mazzel. Dan mag je met maximaal vier personen aan een tafeltje op het terras zonder de anderhalve meter in acht te nemen, boven op elkaar op de bank hangen, samen op vakantie in eigen land en seks hebben met de andere persoon in je huishouden. De vraag is natuurlijk ook in hoeverre het nog uit te houden is in het huishouden na drie maanden, maar dat terzijde.

Wat ik me afvraag: wat precies valt er onder ‘huishouden’? Is dat slechts de hoeksteen van de samenleving, twee ouders en een stuk of wat thuiswonende kinderen? Moet je, als de boa’s komen, kunnen aantonen dat je op hetzelfde adres woont, dezelfde achternaam hebt, je dna laten testen? 

  1. Operaties St Jansdal geannuleerd in Harderwijk na  corona-uitbraak op verpleegafdeling

    Operaties St Jansdal geannu­leerd in Harderwijk na corona-uit­braak op verpleegaf­de­ling

    Door een corona-uitbraak op een verpleegafdeling in ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk - waarbij zowel patiënten als medewerkers zijn betrokken - moet het ziekenhuis gedeeltelijk weer ingeplande reguliere zorg alsnog staken. Tot en met 29 mei wordt een aantal niet-spoedeisende, geplande operaties geannuleerd op alle locaties van het ziekenhuis. De spreekuren op de poliklinieken gaan vooralsnog wel gewoon door.