Volledig scherm
© ANP

Wie komt je helpen als je loodzware doos door het raam moet op drie hoog?

Een loodzware doos door het raam krijgen op drie hoog, midden in een grote stad. Daar heeft niemand echt zin in. Handig dus als toevallig de brandweer in de straat staat. Twee Amsterdamse jongens konden wel wat hulp gebruiken, en de brandweer bleek de kwaadste niet. Een journalist van RTL Nieuws wist het hele gebeuren vast te leggen. 

‘Wat een fantastische actie!’, reageert iemand op het filmpje waarop te zien is dat de brandweer met gemak de zware doos het raam tilt. Wat voor de jongens een helse klus moet zijn geweest, was voor de brandweerauto een fluitje van een cent. 

De brandweer was gisteren in de Balistraat in Amsterdam wegens een brandalarm. Met spuitwagen en loeiende sirenes rukten ze uit. Het bleek loos alarm. Wel zagen de brandweermannen een paar deuren verder twee jongens worstelen een uit de kluiten gewassen pakket. 

,,We zijn er natuurlijk niet om dit standaard te doen, maar de situatie leende zich er wel voor om de jongens een handje te helpen”, zo wordt vertelt aan RTL Nieuws. 

En dus ging de doos in de bak op de ladder, waar normaal de brandweerlieden staan om te blussen. Het bakje ging omhoog, de doos ging naar binnen en de mini-verhuizing was opgelost. Fluitje van een cent, en een sympathieke actie van de Amsterdamse brandweer, zo blijkt uit de vele positieve reacties op de sociale media.