Met een beetje googelen kan iedereen in Nederland met gemak gevaarlijke drugs en wapens als boksbeugels en tasers kopen.
Volledig scherm
Met een beetje googelen kan iedereen in Nederland met gemak gevaarlijke drugs en wapens als boksbeugels en tasers kopen. © videostill

YouTuber Sven krijgt voorwaardelijke straf: geen video’s met strafbare feiten meer

YouTuber Sven van der Meulen mag géén filmpjes meer maken waarbij hij als onderzoeksjournalist strafbare feiten pleegt om misstanden aan de kaak te stellen. Justitie wilde hem vervolgen voor meerdere filmpjes die hij maakte, maar liet het bij een waarschuwing en een proeftijd van een jaar.

 1. LIVE | De Jonge: ‘Vanaf november sneltesten’, kinderen tot 13 jaar mogen met snotneus naar school

  LIVE | De Jonge: ‘Vanaf november sneltesten’, kinderen tot 13 jaar mogen met snotneus naar school

  Het aantal besmettingen in 24 uur loopt al dagen gestaag op en stapelt record op record. Vandaag kwamen er 1977 nieuwe besmettingen bij. Premier Rutte en minister De Jonge spraken zojuist op hun persconferentie dan ook van een ‘comeback van het coronavirus’. Ze lichtten de nieuwe maatregelen, die per regio verschillen, toe die vanaf zondag 18.00 uur ingaan. ,,Alleen samen kunnen we deze tweede golf breken.’’ Ook vandaag lees je in dit liveblog alles over het coronavirus. De ontwikkelingen van de afgelopen dagen staan hier.
 2. Pillenboeren stappen over op ‘lucratieve’ crystal meth: ‘Hollandse koopmansgeest speelt op’
  PREMIUM
  Video

  Pillenboe­ren stappen over op ‘lucratieve’ crystal meth: ‘Hollandse koopmans­geest speelt op’

  De politie maakt zich grote zorgen om de opkomst van crystal meth, waarvan in 2020 nu al een record aantal labs werd opgerold. Bovendien blijken twee kopstukken van het gevreesde Mexicaanse Sinaloa-kartel vorig jaar Nederland te hebben bezocht. Waarom pillenboeren overstappen op deze verwoestende drug, ze in de leer moeten bij Mexicanen en de politie deze opmars uit alle macht probeert tegen te houden. ,,Als je dit laat lopen kan Nederland uitgroeien tot een mondiale producent, met al het geweld dat daarmee gepaard gaat.”