‘Ze weten in Minecraft perfect een hut te bouwen, maar in het echt lukt het gewoon niet’

Met de komst van een Xbox op zijn slaapkamer en de introductie van het schietspel Fortnite ging het ‘mis’. Liam (11) speelde steeds minder buiten en wilde vooral gamen. Moeder Bianca van Roshum loopt intussen rond met ‘een continu schuldgevoel’. ,,Ik twijfel steeds of ik het wel goed doe.”

Spelen haar kinderen wel genoeg buiten? Zitten ze niet te lang aan een schermpje gekluisterd? Maar ja, te weinig tijd om te gamen is ook zielig. Nu kan het immers nog, op de middelbare school wordt dat weer anders. Moeder Bianca van Roshum voert steeds een innerlijke strijd over de opvoeding van haar twee kinderen. Vooral zoon Liam (11) zit dolgraag achter een scherm om online te gamen. Hoe erg is dat? Moet ze het niet gewoon loslaten? 

  1. Erehaag met trekkers voor verongelukte Bart (17)

    Erehaag met trekkers voor verongeluk­te Bart (17)

    Acht grote trekkers met rode ballonnen als hartjes en zwaailichten, gereden door schoolkameraden van de verongelukte Bart Bloemendaal (net 17). Ze stonden vrijdagavond in het gelid naast het zalencentrum Morshuis in Albergen. De leerling van de school het Zone.college uit Harbrinkhoek kwam vorige week vrijdagavond op een rotonde in Reutum onder zijn gekantelde trekker terecht. Hij zei tegen zijn moeder dan hij met een vriend zou gaan ‘snacken’, maar ze troffen meisjes. Na het fatale ongeluk waren het kerkdorp en de wijde omgeving zijn in een diepe rouw gedompeld.