Zes mannen opgepakt bij onderzoek naar drugslab; flinke partij drugs gevonden

nieuws/videoDe politie heeft maandagavond in de Brabantse plaats Sint Willebrord een cocaïnewasserij aangetroffen. Aan het einde van de avond vond de politie ook een flinke partij cocaïne. Zes mannen die zich hadden verstopt, zijn opgepakt. 

De aanhoudingen vonden plaats rond 20.45 uur. Een verdachte werd met handboeien vastgebonden aan de paal van een verkeersbord. Een ander werd door agenten naar de grond gewerkt. Daarbij assisteerden aanwezige brandweerlieden en boa's. 

Een politiewoordvoerder kan niet vertellen waar de mannen opeens vandaan kwamen. Zeker is dat ze op het bedrijfsterrein van de loods waren, in de buurt van een benzinestation, terwijl dat al was afgesloten voor onderzoek. De verdachten zijn tussen de 29 en 58 jaar oud. Sommigen hebben geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. De cocaïne is in beslag genomen en afgevoerd naar een politielocatie.

Lees verder onder de foto's.

Volledig scherm
Een man werd met handboeien vastgebonden aan de paal van een verkeersbord. © MaricMedia / Tom van der Put
Volledig scherm
Vijf mannen zijn in de buurt van de loods aangehouden. © MaricMedia / Tom van der Put

Drugsrestanten

Eerder op de dag werd door omwonenden een vreemde lucht geroken. Rond 17.45 uur heeft de gemeente samen met de brandweer metingen verricht. ,,Op een gegeven moment zijn in het oppervlaktewater restanten van drugs aangetroffen”, zegt politiewoordvoerder Alwin Don. Vervolgens is besloten in de loods te gaan kijken. Don: ,,Daar hebben we waarschijnlijk een cocaïnewasserij aangetroffen. In feite een productielab voor cocaïne.’’ 

Lees verder onder de Tweet.

Benzinelucht

Verschillende omstanders zeggen al langer een chemische lucht te hebben geroken. De een zegt al sinds de zomer, de ander viel het de laatste weken op. Ze spreken over een benzinelucht. ,,Ik heb geen melding gemaakt bij de gemeente”, zegt een omwonende. ,,Het kan af en toe stinken. Dan denk je niet meteen aan zoiets.”

Volgens de omstanders is het vaker raak geweest in de loods waar de politie onderzoek doet. Zo zou er eerder al een hennepkwekerij gezeten hebben. 

Een omwonende: ,,Ik ben blij dat ze dit ontdekken. Stel dat zoiets ontploft. Er wonen hier wel mensen. Die lui denken alleen aan zichzelf.” Een andere man: ,,Dat dit bij ons in de buurt is, vind ik wel heel erg. Stel het vliegt in brand.” Ook hij rook het al maanden. ,,Maar heel sporadisch. Ik dacht dat iemand verf in het riool had gegooid.”

Volledig scherm
Vijf mannen zijn aangehouden. © Jamaica Vink

Het onderzoek wordt dinsdag voortgezet. Het terrein wordt voorlopig bewaakt.

  1. Erehaag met trekkers voor verongelukte Bart (17)

    Erehaag met trekkers voor verongeluk­te Bart (17)

    Acht grote trekkers met rode ballonnen als hartjes en zwaailichten, gereden door schoolkameraden van de verongelukte Bart Bloemendaal (net 17). Ze stonden vrijdagavond in het gelid naast het zalencentrum Morshuis in Albergen. De leerling van de school het Zone.college uit Harbrinkhoek kwam vorige week vrijdagavond op een rotonde in Reutum onder zijn gekantelde trekker terecht. Hij zei tegen zijn moeder dan hij met een vriend zou gaan ‘snacken’, maar ze troffen meisjes. Na het fatale ongeluk waren het kerkdorp en de wijde omgeving zijn in een diepe rouw gedompeld.