Volledig scherm
© Rinie Boon/ANP, Fotomontage: AD

Zeven nieuwe aanhoudingen voor geweld tegen homo’s in Dordrecht

De politie heeft opnieuw zeven personen opgepakt op verdenking van de mishandeling en bedreiging van twee homoseksuele Dordtenaren. Het aantal personen dat is aangehouden in deze zaak komt daarmee op dertien. De politie denkt nu alle verdachten te hebben opgepakt. 

Wouter Kolff on Twitter

In totaal nu 13 aanhoudingen verricht inzake de mishandelingen die plaatsvonden nav twee Grindr-dates in Dordrecht. Recherche denkt de gehele groep nu binnen te hebben. https://t.co/jqaR5aXB72

Vijf jongens werden gisteren aangehouden. Vandaag volgden nog twee arrestaties. Het gaat om zes Dordtenaren in de leeftijd van 15 tot 21 jaar en een jongen van 17 uit Harreveld.

In totaal zijn nu dertien jongens opgepakt voor de mishandeling en openlijke geweldpleging op 31 maart en 1 april. In beide gevallen maakten de slachtoffers een afspraak via de onder homoseksuelen populaire dating-app Grindr. Eenmaal op de afgesproken locatie werden ze belaagd door een grote groep. 

Van de dertien arrestanten in deze zaak zijn inmiddels zes jongens voorgeleid aan de rechter-commissaris. 
Alle verdachten zitten nog vast. 

Opschudding

Het geweld zorgde voor opschudding in heel het land, omdat het bewust gericht leek tegen homoseksuelen. De verdachten verweren zich echter dat de slachtoffer willens en wetens zouden afspreken voor seks met minderjarige jongens. De 28-jarige Dordtenaar ontkent dat op zijn beurt weer met klem.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!