De gevonden messen.
Volledig scherm
PREMIUM
De gevonden messen. © Politie Zuid-Buitenveldert.

Zo ga je om met kinderen die zich stoer voelen met een wapen op zak

Messen in schoolkluisjes, tieners die op elkaar insteken en burgemeesters die oproepen tot een wapenverbod voor minderjarigen. De zorgen over jongeren die met messen over straat gaan nemen in korte tijd flink toe. Volgens opvoedkundigen zijn ouders naïef. ‘Ze denken: dat doet mijn kind niet.’

Het gebruik van messen is volgens deskundigen niet meer alleen aan de orde van de dag in een paar grote steden. Het speelt door alle lagen van de bevolking, in steden in het hele land. ,,Je ziet dat er een beweging van onveiligheid is in klassen en op andere plekken in de omgeving van tieners, zoals bij sportclubs. Dan gaat een deel van die jongeren zich verdedigen: of ze grijpen naar wapens of naar fysiek geweld. Jongeren tussen de 12 en 17 willen graag sterk staan in een groep”, verklaart Emmeliek Boost van de Opvoeddesk.

  1. LIVE | Merkel wil niet naar Trump voor G7, meer doden in Brazilië dan in Spanje

    LIVE | Merkel wil niet naar Trump voor G7, meer doden in Brazilië dan in Spanje

    Donald Trump heeft gezegd dat de VS vanaf vandaag de banden met wereldgezondheidsorganisatie WHO verbreekt. Hij verwijt de organisatie aan de leiband van China te lopen en niet transparant te zijn geweest over de uitbraak van het coronavirus. In Nederland zijn volgens het RIVM de afgelopen 24 uur 28 overleden personen die besmet waren met het longvirus. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het vorige liveblog terug.