Robert de Vries heeft op zonnige dagen vaak last van uitschakeling van zijn zonnepanelen omdat het netwerk overbelast is.
Volledig scherm
PREMIUM
Robert de Vries heeft op zonnige dagen vaak last van uitschakeling van zijn zonnepanelen omdat het netwerk overbelast is. © Wilbert Bijzitter

Zonnepanelen vallen massaal uit bij te veel opbrengst

Zeker 75.000 huishoudens met zonnepanelen op het dak kunnen regelmatig hun opgewekte zonnestroom niet terugleveren. Er is dan zó veel zonnestroom in de wijk dat de netspanning te hoog oploopt en het veiligheidssysteem de zonnepanelen uitschakelt.

1 reactie

 • Toine Daas

  1 maand geleden
  Het is toch logisch dat dit gebeurd. De basis aansluiting is niet correct als men daar eens begint en geld in stopt dan gaat de rest ook goed. Het is als bij het onderwijs de basis is fout, daarna problemen. Dit duurt nog jaren. Hoe geleerd moet je wezen om dit te zien.
 1. Grote verslagenheid na overlijden Floris (16): ‘Het ene moment lach je samen, het andere moment is hij weg’
  PREMIUM

  Grote verslagen­heid na overlijden Floris (16): ‘Het ene moment lach je samen, het andere moment is hij weg’

  ENSCHEDE - Ze wilden hun tussenuur gebruiken voor een bezoekje aan de supermarkt, even wat halen voor de volgende toets. Maar terug op school kwamen de leerlingen van 4 vwo niet. Ze werden aangereden, door een vrachtwagen. Floris (16) overleefde het niet. Bij klasgenoten is de verslagenheid groot, in de Deurningerstraat in Enschede klinkt de roep om veiligheidsmaatregelen. „Hoe vaak moet het misgaan?”