Volledig scherm
© ANP

Zus (77) van kindermisbruiker opgepakt omdat ze slachtoffer wilde omkopen

UpdateDe politie heeft in Brummen een 77-jarige vrouw aangehouden, die wordt verdacht van het beïnvloeden van een minderjarig slachtoffer van seksueel misbruik in Nepal. Ze zou het gezin van het slachtoffer tienduizenden euro's hebben geboden om haar opgepakte broer Piet Hein van T. uit Makkinga (66) vrij te krijgen.

Het gaat om een 15-jarige jongen in de strafzaak tegen de 66-jarige broer van de vrouw, die in Nepal vast zit in een strafrechtelijk onderzoek naar kindersekstoerisme. Piet Hein van T., jeugdpsychiater uit Makkinga, wordt verdacht van kindermisbruik in Nepal. Hij heeft jarenlang gewerkt voor de GGZ's in Drenthe en Friesland.   

De aangehouden vrouw zou gesprekken hebben gevoerd met het gezin van de minderjarige jongen en tienduizenden dollars hebben geboden  voor het aanpassen van afgelegde verklaringen. De vrouw had een ticket geboekt om morgen opnieuw naar Nepal te reizen. 

Hulporganisatie

Van T. werd vorig maand in Nepal aangehouden. Hij werd op heterdaad betrapt met een vijftienjarige jongen in een guesthouse in de Nepalese hoofdstad Katmandu. Volgens hulporganisatie Terre des Hommes is de psychiater de afgelopen jaren meerdere keren naar het land gereisd en daar vaker gezien in het gezelschap van jonge jongens. Zowel in Nepal als in Nederland doet de politie onderzoek naar de verdenkingen van  kindersekstoerisme en bezit en verspreiding van kinderporno.

Van T. zou kinderen hebben gelokt met geld en snoep. Hij zou langdurige relaties met minderjarigen hebben onderhouden. Mogelijk hangt hem elf jaar in een Nepalese cel boven het hoofd, indien hij niet wordt uitgeleverd aan Nederland.