Volledig scherm
Pieten worden geschminkt op de dag van pakjesavond. © ANP

Zwart of niet? Limburgse Belastingdienst trekt stekker uit Sinterklaasfeest na pietendiscussie

Sinterklaas komt dit jaar niet naar de Belastingdienst in Heerlen en Maastricht. De personeelsvereniging heeft het sinterklaasfeest voor de kinderen van de medewerkers afgeblazen als gevolg van de zwartepietendiscussie. 

De discussie over de ‘kleur’ heeft ertoe geleid dat de personeelsvereniging de stekker uit het feest heeft getrokken, laat de vereniging in een verklaring weten. Een woordvoerder van de Belastingdienst bevestigt berichtgeving hierover op 1Limburg.

,,Intern is tussen medewerkers discussie ontstaan over hoe Piet eruit zou moeten zien”, aldus de woordvoerder. ,,Jammer genoeg is het niet gelukt om tot een gedeeld standpunt te komen. Dat heeft ertoe geleid dat de personeelsvereniging helaas recent heeft moeten besluiten het sinterklaasfeest dit jaar te annuleren.”

,,We zijn ons ervan bewust dat tradities door de tijd heen altijd veranderen", aldus de woordvoerder. ,,Dat geldt ook voor het sinterklaasfeest. Die ontwikkeling zien we al een aantal jaren en de discussie daarover zal doorgaan. Een respectvolle discussie is ook goed en belangrijk. Daarbij is iedereen het over een ding eens: we gunnen kinderen allemaal de magie van het sinterklaasfeest.”

  1. Het nieuwe kalifaat in Noordwest-Afrika en Angela de Jong in de Ochtend Show to go

    Het nieuwe kalifaat in Noord­west-Afri­ka en Angela de Jong in de Ochtend Show to go

    Verslaggever Bob van Huet is morgen te gast in de Ochtend Show to go om te praten over de groeiende Islamitische Staat in Noordwest-Afrika. Ook tv-columnist Angela de Jong is te gast om onder meer te praten over de programma’s Dancing on Ice en Kopspijkers. Daarvoor spreken we ook met cabaretier en presentator Jack Spijkerman. De show wordt gepresenteerd door Yora Rienstra en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.