Volledig scherm
Matthew Whelan © Facebook

Aan tatoeages verslaafde man: ‘Onbegrijpelijk dat vrouwen me mijden’

De aan tatoeages verslaafde Matthew Whelan (39) uit Birmingham heeft zich bijna wanhopig tot Britse media gericht omdat het hem maar niet lukt een liefdesrelatie te vinden. Volgens Whelan, die zijn naam officieel liet veranderen in King of Inkland King Body Art The Extreme Ink-ite, heeft hij over aandacht niet te klagen, maar zijn er niet of nauwelijks vrouwen die met hem willen daten.

Datingsites, feesten voor alleenstaanden en een praatje maken in de kroeg. De Brit heeft alles al geprobeerd om een levenspartner te vinden. Whelan, die van top tot teen onder de permanente huidversieringen zit, beseft dat hij er ‘ietwat opvallend’ uitziet, maar begrijpt er niks van dat zijn laatste relatie alweer twee jaar geleden eindigde.

,,Ik heb een actief sociaal leven, maar geen geluk in het vinden van een geliefde”, moppert hij in de tabloid Daily Star. ,,Onbegrijpelijk, want ik zie er weliswaar anders dan anders uit, maar heb wel een vriendelijk, lief en opgeruimd karakter.”

Whelan, volgens de krant de man met de meeste tatoeages in het Verenigd Koninkrijk, had sinds zijn jeugd tussen de vijftien en twintig langere relaties. Zijn succes in de liefde groeide naarmate hij meer tatoeages nam, maar het zit tegen sinds hij bijna helemaal vol zit. ,,Kennelijk schrikt mijn uiterlijk dames af. Ze komen wel naar me toe, maar dan alleen omdat ze nieuwsgierig zijn”, aldus Whelan. ,,Ik ben een soort Marmite geworden. Oftewel: je houdt ervan of absoluut niet.” Marmite is de merknaam van een in 1902 in Engeland ontwikkelde vegetarische kruidenpasta. De een vindt het krachtige broodbeleg vies, de ander juist lekker.

Quote

Ik hoop dat er een vrouw is die door mijn versierin­gen heen kan kijken

Matthew Whelan

Doorheen kijken

De Brit heeft (nog) geen spijt van zijn tatoeages en is vooralsnog niet van plan zijn gezicht of andere lichaamsdelen vrij te maken met behulp van lasers. ,,Ik heb nog wel even geduld”, zegt hij positief. ,,Maar er moet zo langzamerhand wel wat op mijn pad komen. Ik ben bijna 40 jaar, wil me graag settelen en net als leeftijdsgenoten een gezinnetje stichten. Natuurlijk realiseer ik me dat mijn looks me dwarsbomen. Desondanks hoop ik dat er een vrouw is die door mijn versieringen heen kan kijken.”

Body Art, zijn verkorte bijnaam, heeft inmiddels ruim driehonderd tatoeages die vrijwel zijn hele lijf bedekken. Daarnaast heeft hij aanpassingen op zijn lichaam die vrouwen er mogelijk van weerhouden iets met hem aan te knopen. Zo heeft Whelan de knokkel van een vinger in een arm laten implanteren en ook nog een kroontje in zijn hand laten aanbrengen, een schedeltje in zijn borst en een plastic plug in zijn kin.

Verder liet hij het wit van zijn ogen donker tatoeëren, is zijn tong doormidden gespleten en liet hij kunstmatig bijtsporen in zijn oren snijden. Ook vermeldenswaardig: hij liet zijn tepels verwijderen om extra ruimte te maken voor tatoeages. De Brit schaamt zich er niet voor. Maar, zo zegt hij, het is en blijft vreemd dat het andere geslacht koudwatervrees blijft houden. 

 1. Vrouw slikt verlovingsring in tijdens nachtmerrie: ‘Ik werd wakker met een lege vinger’

  Vrouw slikt verlovings­ring in tijdens nachtmer­rie: ‘Ik werd wakker met een lege vinger’

  Een 29-jarige Amerikaanse vrouw die tijdens een angstaanjagende nachtmerrie droomde dat ze in een hogesnelheidstrein op advies van haar aanstaande haar verlovingsring moest inslikken om het sieraad te verstoppen voor overvallers, blijkt het juweel daadwerkelijk al slapende in haar mond te hebben gestopt. Toen Jenna Evans uit San Diego (Californië) wakker werd, ontdekte ze tot haar ontsteltenis een lege vinger.
 1. Moeder valt flauw als ‘gecremeerde’ zoon springlevend voor haar deur staat

  Moeder valt flauw als ‘gecremeer­de’ zoon springle­vend voor haar deur staat

  Russische media raken niet uitgepraat over een schokkende zaak die niet zou misstaan in het oeuvre van horrorauteur Stephen King. De 62-jarige Antonina Mikhailovna uit de havenplaats Kronstadt identificeerde in een lijkenhuis het stoffelijk overschot van haar al weken vermiste zoon Konstantin (43). Vier maanden na zijn crematie stond de ex-soldaat echter springlevend voor haar deur. ,,Ik heb me vergist. De dode in het mortuarium leek als twee druppels water op mijn Konstantin.”
 2. Experts waarschuwen voor spotgoedkoop alternatief lipfillers: ‘Plak nooit je bovenlip vast met superlijm’

  Experts waarschu­wen voor spotgoed­koop alterna­tief lipfillers: ‘Plak nooit je bovenlip vast met superlijm’

  Het gebruik van fillers om de boven- en onderlip op kunstmatige wijze wat voller te maken, lijkt een niet te stoppen trend. Maar de hoge kosten van de behandeling weerhouden menigeen van zo’n cosmetische behandeling. Jongeren hebben nu een spotgoedkoop alternatief gevonden: het vastplakken van de bovenlip onder de neus met een streepje superlijm. Instructiefilmpjes gaan momenteel viraal op sociale media.