Volledig scherm
© Thinkstock

Amerikaanse kip geëerd met overlijdensbericht in lokale krant

Big Mama, een zesjarige kip uit Texas, kreeg een eer die weinig andere kippen te beurt valt: haar familie postte een overlijdensbericht in de krant. ,,Niet alle kippen verdienen een overlijdensbericht, maar zij wel,” schreef haar familie in de lokale krant The Eagle uit Bryan, Texas.

In het bericht vertelt de familie dat Big Mama aanvankelijk in een appartement in Houston woonde. Haar vorige eigenaars waren haar zat en wilden haar in 2013 laten inslapen, maar de dierenarts ging op zoek naar een nieuwe  huis voor de kip.

Uiteindelijk werd ze geadopteerd door Stephanie en Gregory Sword en hun twee zonen. De familie was naar eigen zeggen 'meteen verliefd' bij het zien van een foto. Bij hen ontdekte Big Mama 'hoe mooi het leven kan zijn, struinend door het gras, deel uitmakend van een kippenfamilie en 24 uur per dag liefde', zo luidt het bericht.

De tekst gaat verder onder het Twitterbericht

Zondag stierf Big Mama in haar slaap op haar favoriete plekje in het kippenhok.

Het gezin had nooit gedacht dat het bericht zoveel media-aandacht zou krijgen. ,,We hopen gewoon dat het verhaal van Big Mama anderen eraan zal herinneren dat al het leven, zelfs dat van een kip, waardevol is en de moeite waard om te redden,” zei Stephanie Sword tegen de lokale tv-zender KBTX-TV.