Boer amputeert eigen onderbeen tijdens ongeluk met versnipperaar

videoEen 63-jarige boer uit de Amerikaanse staat Nebraska heeft onlangs tijdens een heftig bedrijfsongeval met een mechanische versnipperaar zijn eigen been met een zakmes geamputeerd. Volgens Kurtis Kaser was het zelfstandig verwijderen van zijn linker onderbeen met een zakmes de enige manier om in leven te blijven. 

Dat Kaser tot het uiterste ging om zichzelf te redden, wordt door de meeste Amerikaanse nieuwszenders met hoofdletters gebracht. De nuchter ogende agrariër uit Pender - een plaats op de grens van de staten Nebraska en Iowa - vertelde in een interview met CNN  uitgebreid over het drama dat zijn leven in een klap veranderde. 

,,Tijdens mijn werk stapte ik per ongeluk in de maler waarvan de opening op dat moment toevallig onzichtbaar onder een laag maïsafval lag. Het vlijmscherpe apparaat met roterende messen begon direct mijn onderbeen op te 'zuigen’. Terwijl ik kermend van de pijn moest toezien hoe mijn been langzaam maar zeker in de machine verdween, besloot ik mezelf te gaan bevrijden. Dat moest wel, omdat ik geen telefoon bij me had en hulp niet snel zou arriveren. Trekken was zinloos. Ik bleef vastzitten. Dus pakte ik mijn mes en begon te snijden.”

Pees

Volgens Kurtis Kaser moest hij snel handelen. ,,Ik wist dat ik door de pijn en het bloedverlies buiten bewustzijn kon raken.” Het slachtoffer stopte met snijden toen hij ‘een raar gevoel’ kreeg. ,,Er sprong iets los. Ik dacht dat ik misschien een zenuw of pees had geraakt. Na korte tijd lukte het me om los te komen uit de machine die nog steeds aanstond. Vervolgens ben ik op mijn ellebogen naar huis gekropen om de hulpdiensten te bellen.” Onderweg moest hij een paar keer stoppen omdat hij flauw dreigde te vallen. ,,Vraag me niet hoe het me is gelukt, maar ik heb het gered.”

Kaser werd uiteindelijk met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht waar de wond werd gedicht. Momenteel herstelt hij in een revalidatiecentrum. De akkerbouwer, die alweer positief richting toekomst kijkt,  krijgt binnenkort een prothese aangemeten waarmee hij uiteindelijk weer zal kunnen lopen. ,,Ik heb ontzettend veel geluk gehad en ga absoluut niet zielig doen. In het hersteloord heb ik mensen gezien die er veel erger aan toe zijn.”
Op termijn hoopt hij de draad van zijn werk weer op te kunnen pakken. ,,Ik moet en zal, ook met een kustbeen, weer op mijn akkers staan.” Hij gaat op advies van zijn vrouw wel één ding veranderen. ,,Voortaan neem ik mijn gsm mee om bij calamiteiten alarm te kunnen slaan. En ik let wat beter op.”

Volledig scherm
Kurtis Kaser. © AP
Volledig scherm
Kurtis Kaser. © AP
 1. Vrouw slikt verlovingsring in tijdens nachtmerrie: ‘Ik werd wakker met een lege vinger’

  Vrouw slikt verlovings­ring in tijdens nachtmer­rie: ‘Ik werd wakker met een lege vinger’

  Een 29-jarige Amerikaanse vrouw die tijdens een angstaanjagende nachtmerrie droomde dat ze in een hogesnelheidstrein op advies van haar aanstaande haar verlovingsring moest inslikken om het sieraad te verstoppen voor overvallers, blijkt het juweel daadwerkelijk al slapende in haar mond te hebben gestopt. Toen Jenna Evans uit San Diego (Californië) wakker werd, ontdekte ze tot haar ontsteltenis een lege vinger.
 2. Moeder valt flauw als ‘gecremeerde’ zoon springlevend voor haar deur staat

  Moeder valt flauw als ‘gecremeer­de’ zoon springle­vend voor haar deur staat

  Russische media raken niet uitgepraat over een schokkende zaak die niet zou misstaan in het oeuvre van horrorauteur Stephen King. De 62-jarige Antonina Mikhailovna uit de havenplaats Kronstadt identificeerde in een lijkenhuis het stoffelijk overschot van haar al weken vermiste zoon Konstantin (43). Vier maanden na zijn crematie stond de ex-soldaat echter springlevend voor haar deur. ,,Ik heb me vergist. De dode in het mortuarium leek als twee druppels water op mijn Konstantin.”
 3. Experts waarschuwen voor spotgoedkoop alternatief lipfillers: ‘Plak nooit je bovenlip vast met superlijm’

  Experts waarschu­wen voor spotgoed­koop alterna­tief lipfillers: ‘Plak nooit je bovenlip vast met superlijm’

  Het gebruik van fillers om de boven- en onderlip op kunstmatige wijze wat voller te maken, lijkt een niet te stoppen trend. Maar de hoge kosten van de behandeling weerhouden menigeen van zo’n cosmetische behandeling. Jongeren hebben nu een spotgoedkoop alternatief gevonden: het vastplakken van de bovenlip onder de neus met een streepje superlijm. Instructiefilmpjes gaan momenteel viraal op sociale media.