Volledig scherm
Sue met de in september vorig jaar geboren Archie: baby nummer 20. © Instagram

Britse vrouw (43) wordt dit jaar voor de 21ste keer moeder

Sue (43) en de 47-jarige Noel Radford, een echtpaar uit de Britse stad Morecambe, hebben vandaag op sociale media bekendgemaakt dat ze later dit jaar voor de 21ste keer ouders worden. De twee hebben momenteel 19 kinderen, omdat hun elfde zoontje Alfie in 2014 dood werd geboren. De Radfords zijn het grootste gezin in Engeland. 

Het uiterst vruchtbare stel stel kreeg verkering toen Sue 7 jaar en Noel 11 jaar waren. Ze verwelkomden 29 jaar geleden hun eerste kindje, zoon Chris, toen de vrouw nog maar 14 jaar was. Aanvankelijk wilden ze baby nummer één voor adoptie afstaan, maar op dat besluit kwamen ze al snel terug. Vervolgens gingen de twee samenwonen, trouwen en toen Sue 17 jaar was zette ze dochtertje Sue (nummer twee) op de wereld. In de jaren daarna werden, tot de dag van vandaag, 19 gezonde kinderen geboren waarvan de laatste in september vorig jaar. 

Volgens de ouders, die regelmatig opduiken in Britse televisieprogramma's, hebben ze bewust nooit aan anti-conceptie gedaan. ,,We merken wel wat er gebeurt en nog meer jongens en meiden zijn van harte welkom'', vertelde de vader recent nog. Op dat moment wist hij nog niet dat nummer 21 (een meisje) al in de buik van zijn vrouw groeide. Sue en Noel zijn blij met hun zoveelste kindje. ,,Laat maar komen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.''

Kleinkinderen

De kinderen van Sue en Noel heten Chris (29), Sophie (24), Chloe (22), Jack (21), Daniel (19), Luke (17), Millie (16), Katie (15), James (14), Ellie (13), Aimee (12), Josh (10), Max (9), Tillie (7), Oscar (6), Casper (5), Hallie (2), Phoebe (22 maanden) en Archie (8 maanden). Dochter Sophie heeft inmiddels zelf ook drie kinderen. 

Het gezin, zo vertelde de ouders van DailyMail, heeft nog nooit een beroep hoeven doen op financiële steun van de overheid. Noel Radford heeft een goede baan en in de woning waar de Radfords  leven, is genoeg ruimte. De jongste kinderen slapen in stapelbedden of op megamatrassen, de oudsten hebben een eigen ruimte. Volgens de moeder is zij wekelijks ongeveer 400 euro kwijt aan boodschappen. Het gezin gaat een keer per jaar op vakantie naar het buitenland en bezet dan complete rijen in een vliegtuig. Voor het vervoer van hun kroost hebben de streng gelovige Sue en Noel twee flink uit de kluiten gewassen busjes tot hun beschikking.

Volledig scherm
De Radfords © Facebook Radford Family
  1. Bodybuilder laat met olie gevulde megabiceps weghalen: ‘Raar hoor, die dunne armen’

    Bodybuil­der laat met olie gevulde megabiceps weghalen: ‘Raar hoor, die dunne armen’

    Kirill Tereshin (23), een Russische bodybuilder met biceps die door synthetische olie-injecties minstens zo groot als een voetbal zijn geworden, is in een ziekenhuis in Moskou geopereerd aan zijn opgezwollen armen omdat een deel van zijn spieren begon af te sterven. Bij de ingreep is volgens Tereshin ongeveer anderhalve kilo zo goed als dood weefsel verwijderd. ‘Popeye’ moet nog twee of drie keer onder het mes om de rest weg te laten halen.