Circustijgers vermalen Italiaanse dompteur en spelen half uur met zijn lijk

Een van ‘s werelds topdompteurs is, tijdens de repetitie voor een circusoptreden in Italië, gedood door zijn eigen roofdieren. Nog geen dertig minuten voor de show werd Ettore Weber vermalen tussen de kaken van vier tijgers.

Volledig scherm
De tijgers speelden een half uur lang met het ontzielde lichaam van Weber. © Shutterstock

Circo Marina Monti Orfei, zoals het circus heet waar Weber met zijn grote katten optrad, arriveerde 15 juni in de plaats Bari in het zuidoosten van Italië. De 61-jarige roofdierentemmer, die bekendstaat als een van de grootste in het vak, zou er tot 14 juli zijn kunsten vertonen, maar het gestreepte viertal dacht daar duidelijk anders over.

Met nog een half uur te gaan, repeteerde Ettore de voorstelling van donderdag. Een van de tijgers sloeg hem echter tegen de grond, waarna de andere drie bovenop hem doken. Weber probeerde zich nog te ontworstelen aan de greep van de tijgers, maar die gaven hem geen kans. Ze beten hem dood en scheurden hem aan stukken.

Verminkt

Volledig scherm
Ettore Weber. © Circo Marina Monti Ofrei

Volgens La Gazzetta del Mezzogiorno probeerden Webers collega’s tevergeefs de dieren te verjagen. Daarbij werden aldus ooggetuigen brandblussers gebruikt, maar ook die haalden weinig uit. Voor het oog van de hulpeloze circusmedewerkers speelden de dieren zeker een half uur met Webers verminkte lichaam. 

Pas toen de tijgers weer in hun kooien zaten, en alle hulp al te laat kwam, kon men bij de levenloze dompteur komen. Ambulancepersoneel stelde vast dat Weber aan een reeks zware verwondingen, waaronder aan zijn ruggengraat, was bezweken. De circuswereld is geschokt door diens overlijden.

De politie van Bari is een onderzoek gestart naar de dood van Weber en probeert de gebeurtenissen die tot de aanval hebben geleid in kaart te brengen. Het is nog onzeker of de voorstellingen van Circo Ofrei, een van Italië’s beroemdste circussen, nog doorgaan na het drama. De tijgers en vier andere roofdieren zijn in beslag genomen en naar een dierentuin gebracht. 

 1. Vrouw slikt verlovingsring in tijdens nachtmerrie: ‘Ik werd wakker met een lege vinger’

  Vrouw slikt verlovings­ring in tijdens nachtmer­rie: ‘Ik werd wakker met een lege vinger’

  Een 29-jarige Amerikaanse vrouw die tijdens een angstaanjagende nachtmerrie droomde dat ze in een hogesnelheidstrein op advies van haar aanstaande haar verlovingsring moest inslikken om het sieraad te verstoppen voor overvallers, blijkt het juweel daadwerkelijk al slapende in haar mond te hebben gestopt. Toen Jenna Evans uit San Diego (Californië) wakker werd, ontdekte ze tot haar ontsteltenis een lege vinger.
 1. Moeder valt flauw als ‘gecremeerde’ zoon springlevend voor haar deur staat

  Moeder valt flauw als ‘gecremeer­de’ zoon springle­vend voor haar deur staat

  Russische media raken niet uitgepraat over een schokkende zaak die niet zou misstaan in het oeuvre van horrorauteur Stephen King. De 62-jarige Antonina Mikhailovna uit de havenplaats Kronstadt identificeerde in een lijkenhuis het stoffelijk overschot van haar al weken vermiste zoon Konstantin (43). Vier maanden na zijn crematie stond de ex-soldaat echter springlevend voor haar deur. ,,Ik heb me vergist. De dode in het mortuarium leek als twee druppels water op mijn Konstantin.”
 2. Experts waarschuwen voor spotgoedkoop alternatief lipfillers: ‘Plak nooit je bovenlip vast met superlijm’

  Experts waarschu­wen voor spotgoed­koop alterna­tief lipfillers: ‘Plak nooit je bovenlip vast met superlijm’

  Het gebruik van fillers om de boven- en onderlip op kunstmatige wijze wat voller te maken, lijkt een niet te stoppen trend. Maar de hoge kosten van de behandeling weerhouden menigeen van zo’n cosmetische behandeling. Jongeren hebben nu een spotgoedkoop alternatief gevonden: het vastplakken van de bovenlip onder de neus met een streepje superlijm. Instructiefilmpjes gaan momenteel viraal op sociale media.