Deens model: Met één wenkbrauw krijg ik meer opdrachten en aandacht van mannen

Sarah Marie Goldschmidt Clark (18), een make-upartieste en amateurmodel uit de Deense stad Kopenhagen, epileerde meermaals per week haar wenkbrauwen omdat ze last had van een zogenoemde monobrow: duidelijk zichtbare haartjes boven de neus tussen de ene en de andere wenkbrauw. Maar daar is ze om meerdere redenen mee gestopt. ,,Ik krijg, sinds ik alles laat doorgroeien, meer dan ooit foto-opdrachten en aandacht van mannen.”

Aan Ladbible vertelt Goldschmidt Clark openhartig dat haar moeder haar jarenlang aanmoedigde de haartjes vooral niet te epileren. Haar vrienden waren sceptisch; ze vreesden dat de jonge vrouw negatieve reacties zou krijgen.

Uiteindelijk ging de Deense toch overstag en liet ze de pincetten en andere ontharingshulpmiddelen van de ene op de andere dag links liggen. Vervolgens deelde ze foto's op sociale media van haar nieuwe look. Het resultaat? Ze werd overspoeld met positieve reacties en kreeg zelfs uitnodigingen voor dates van mannen met een fetisj voor monobrows. Er waren zelfs fans die beweerden alles te willen doen om haar een keer te kunnen ontmoeten.

Het model ziet het tegenwoordig als een levensmissie om andere vrouwen ervan te overtuigen hun gezichtsbeharing eens of zelfs permanent te laten staan. Zo hoopt ze haar uiterlijk en dat van andere vrouwen met opvallende wenkbrauwen uiteindelijk te normaliseren. Het voelt inmiddels goed om een monobrow te hebben, vindt ze.

Wennen

Wat haar over de streep trok te kiezen voor een min of meer doorlopende, niet bijgewerkte wenkbrauw? ,,Ik zag een make-upkunstenaar er een tekenen en deed het na. Het lukte, maar ik was te onzeker om ermee naar buiten te gaan.’’ Uiteindelijk begon het te wennen en durfde ze de straat op. Desondanks moest ze wennen aan opmerkingen die ze al wel had ingecalculeerd. 

,,Op een dag begonnen vier meisjes in een bus foto's van me te maken en te schreeuwen’’, zegt de vrouw. In het openbaar, online en op haar werk kreeg ze wisselende reacties: positief en negatief, variërend van mooi tot aanstootgevend. ,,Maar ach, het doet me niet zoveel meer. En als het uit de hand dreigt te lopen, kan ik altijd nog scheren", vertelde ze aan Deense media.

Plannen om dat laatste te doen, heeft ze op dit moment totaal niet. Goldschmidt Clark: ,,Eigenlijk is het simpel. Als ik enthousiaste reacties van mannen krijg, weet ik in ieder geval dat ze van vrouwen met een monobrow houden. Ik hoef me dan niet meer te verantwoorden over mijn uiterlijk.” Ze geniet van het geflirt dat op haar pad komt. ,,Ik kan het iedereen aanraden. Zo'n doorlopende wenkbrauw kan je leven een stuk gelukkiger en mooier maken.” 

Volledig scherm
Sarah Marie Goldschmidt Clark © Instagram Sarah Marie Goldschmidt Clark

#unibrowmovement

116 Likes, 6 Comments - Sarah Marie Goldschmidt Clark (@_sarahmarieclark_) on Instagram: "#unibrowmovement"

  1. Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politiehond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

    Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politie­hond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

    Politieagenten in de Amerikaanse plaats Pasco dachten aanvankelijk dat straathondje Eddie door een auto was aangereden toen ze hem vonden. Het dier was blind aan een oog en zwierf al een maand over straat. Een dierenarts ontdekte dat de pup een tumor heeft en daardoor minder dan een jaar te leven. Voorzien van een eigen uniform, compleet met insignes, schittert Eddie nu als politiehond.
  2. Gewichtheffer van 444 kilo zoekt droomvrouw: ‘Graag fors gebouwd anders verpletter ik haar’

    Gewichthef­fer van 444 kilo zoekt droomvrouw: ‘Graag fors gebouwd anders verpletter ik haar’

    Arbab Khizer Hayat, een 27-jarige en 444 kilo zware gewichtheffer uit de Pakistaanse stad Mardan, is naarstig op zoek naar een vrouw in zijn leven. De kolossale krachtpatser stelt wel een paar eisen aan zijn toekomstige echtgenote. Ze moet minimaal 100 kilo wegen en een lengte hebben van 1,90 meter. ,,De bijna driehonderd vriendinnen die ik de afgelopen jaren had, waren allemaal te licht gebouwd en klein van stuk waardoor ze het risico liepen door mij te worden verpletterd.”