Volledig scherm
Het uitzicht vanuit de opvang. © Facebook God's Little People Cats Rescue

Deze opvang met 55 katten op een Grieks eiland betaalt je om er te wonen

Altijd al je eigen kattenopvang willen runnen op een idyllisch Grieks eilandje, om daar ook nog voor betaald te krijgen? Stof dan je cv af, want je droombaan is beschikbaar.

Het is echt geen grap, verzekert Joan Rachlitz Bowell van de God's Little People-kattenopvang haar bijna 13.000 volgers op Facebook. De van oorsprong Deense poezenfanaat verhuisde zo'n acht jaar geleden naar Griekenland, waar ze de ene mishandelde en gedumpte kat na de andere tegenkwam. Ze besloot haar eigen opvang te beginnen op het eiland Syros, waar ze zich al snel omringde met tientallen schattige snoetjes.

Lees door onder de foto.

Volledig scherm
Joan Rachlitz Bowell met een van de vele katten. © Facebook God's Little People Cats Rescue

Komend najaar doet Joan een stapje terug en daarom zoekt ze iemand die de dagelijkse leiding overneemt. Je krijgt dan zo'n 55 katten onder je hoede. Die moet je niet alleen eten geven, maar vooral ook veel liefde en aandacht. In ruil voor dat 'vervelende' werk mag je kosteloos wonen in het huis van Bowell, met een eigen tuin en uitzicht op de Egeïsche Zee.

Volgens de vrouw wordt alles voor je betaald, van elektriciteit en water in het huis tot voedsel en medische zorg voor de poezen. Je moet ze wel zelf naar de dierenarts brengen, dus een rijbewijs is handig. Naast dit alles krijg je ook nog gewoon salaris, belooft de vrouw.

Lees door onder de foto.

Volledig scherm
De kleine Kallista. © Facebook God's Little People Cats Rescue
Quote

Bij deze baan hoort soms een gebroken hart

Joan Rachlitz Bowell

Niet alleen maar leuk

Aangezien Bowell binnen enkele dagen al 200 sollicitaties ontving, zag ze zich genoodzaakt te benadrukken dat het werk niet alleen máár leuk is. ,,Bij deze baan hoort soms een gebroken hart'', schrijft ze op Facebook.

Het komt immers voor dat je zieke katten moet laten inslapen. Daarnaast is het opruimen van kattenkots en -poep aan de orde van de dag en krijg je soms te maken met wilde en minder sociale katten. Enige kennis van kattenpsychologie is dus geen overbodige luxe, aldus de eigenaresse. De ideale kandidaat is dan ook een echte kattenfluisteraar, voegt ze toe.

,,In mijn ervaring is de baan het meest geschikt voor iemand van boven de 45 jaar'', besluit ze. ,,Iemand die verantwoordelijk is, betrouwbaar, eerlijk, pragmatisch en - bovenal - die een hart van goud heeft.'' 

Afgelopen woensdag was het internationale kattendag. Bekijk hieronder de gekste kattenstreken: